Gamer hírek 8.
2018. augusztus 14. írta: PixelDrake

Gamer hírek 8.

Életed legjobb játéka lehet...

Feltéve, ha elolvasod ezt a könyvet. A Your Best Game Ever egy szerepjáték könyv, de szerepjátékot egyáltalán nem tartalmaz. Helyette minden másról szól, ami valamilyen formában köthető a szerepjátékokhoz. Vagyis tippeket és tanácsokat annak érdekében, hogy a kezdő játékosok jó-, a tapasztalt játékosok pedig még jobb emlékekkel álljanak fel egy kaland után.

A mesélők megtanulhatják kezelni a kínos helyzeteket, kalanddá kovácsolni az ötleteiket és lehűteni a túl domináns játékosokat. Közben a játékosok segítséget kapnak ahhoz, hogy igazán jól ki tudják játszani a karaktereiket, össze tudják kovácsolni a csapatot a játékban és azon kívül is, valamint, hogy elkerüljék, hogy ők legyenek a túl domináns játékosok.

Mindezt a D&D 3.0 tervezője, Monte Cook tollából.

Minimentessé válik a CMON

Azért nem kell megijedni. A Cool Mini or Not utolsó öt bejelentett játékából négy bőségesen el lesz látva műanyag figurákkal. A legújabb ötletük, a Zombicide RPG viszont egy teljesen új irány, melyben a társasjátékok élőhalott-aprítását próbálják ötvözni a szerepjátékok nyújtotta karakterkreálás-, és fejlődés élményével.

A játékosok nagyjából a táblás verzió harcrendszerét követik majd, míg a mesélő egy speciális kockakészletet használ. Ezzel állítólag gyorsan meg fogja majd tudni határozni a játékosok cselekedeteinek kimenetelét és az ellenségek válaszreakcióját is. A játékosok összecsiszolódását egy erre a célra kialakított kalandmodul, a Crossroad segíti majd, amit bármilyen klasszikus zombis környezetbe (belváros, bevásárlóközpont, kórház, stb.) át lehet ültetni.

Egyébként nem veszélyes együtt a görkorcsolya és a láncfűrész?

 

 

Vééééééér!

Épp a napokban jutott eszembe, hogy ha momentán mindenből készül társasjáték, akkor vajon mennyit kell várni, hogy a White Wolf vámpíros szerepjátéka a Vampire: The Masquerade is minis-kártyás formátumban manifesztálódjon az asztalunkon. Ha hihetünk a weboldalon lévő időbeosztásnak, akkor pontosan egy évet.

Minik ugyan nem lesznek benne, ellenben a V:tM - Heriatage a népszerű legacy vonalat erősíti majd. A játékosok hétszáz év vámpírtörténelmét alakíthatják kimondottan rövid, 20-40 percesre tervezett játéküléseik alatt. A vérszívók minden alkalommal eldönthetik, hogy milyen módon avatkoznak bele a halandók dolgaiba, esetleg kit ölelnek be, hogy az aztán onnantól kezdve vámpírként segítse őket.

Sajnos bővebb infókra és a kampány indulására még jövő év elejéig várnunk kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr8214151921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isra the lich 2018.08.14. 15:00:46

A Vampire nagyon várós!
süti beállítások módosítása