Gamer hírek 25.
2019. június 25. írta: PixelDrake

Gamer hírek 25.

Vigyázz, ez csapda! 

Új Kickstarter kampányt indított a Karácsonyfát jegyző Clevergreen csapata. az ALTARS: Traps of the Deep kifejezetten interaktív, sok újrajátszhatóságot ígérő társas lesz. Kincsvadászokat alakítunk benne, akik betörnek egy rég elfeledett istenség szentélyébe, némi arany reményében. Az istenről sok mindent nem tudunk, de az egészen biztos, hogy nem fukar. Hajlandó ugyanis a keresett kincset a kalandozóknak átadni némi ellenszolgáltatás fejében. Ami jelen esetben emberáldozatot jelent.

Az ALTARS-ban a játékosok minden körben titokban aktiválnak egy csapdát (az ősi romokban már-már kötelező elemmé váló dárdákra, pengékre és összenyomódó falakra kell gondolni), miközben a szentélyben mászkálnak. Közben pedig igyekeznek minél kevesebb vérző sebbel kikerülni a kalandból, nehogy ők legyenek az a bizonyos ajándék az oltáron. A játék leglényegesebb eleme, hogy a játékosok megpróbálják megtippelni az ellenfeleik döntéseit, hogy azok minél több csapdába szaladjanak bele, ellenben ők maguk lehetőleg elkerüljék a veszélyt.

Az ALTARS magas újrajátszhatósági faktort ígér, valamint azt, hogy a konstans csapdázás ellenére nem egymás szívatása kapja a fő szerepet. A kampányból még 22 nap van hátra és körülbelül 9 ezer dollár hiányzik a célhoz, úgyhogy mindenképp szükségük lesz a közösség támogatására.

Legyen újra a játékoké a főszerep (és a lángoké)! 

Saját társasjátékos rendezvényt szervez az Exploding Kittens csapata. A Burning Cat (igen, a név utalás a nevadai bábuégető fesztiválra) a társasjátékos találkozók antitézise kíván lenni. Oatmealék ugyanis megelégelték, hogy a legtöbb rendezvényen nem a szórakozást helyezik középpontba, hanem a vásárlást.

A legtöbb ilyen rendezvény csak egy túlértékelt üzletsor. Ahhoz képest, hogy játékos találkozóknak nevezik őket, nagyon kevesen játszanak ott és még kevesebben érzik jól magukat.

Úgyhogy a Burning Caten a kiállítók a háttérbe szorulnak majd, hogy átadják a helyüket a játékoknak, a kreativitásnak és a hülyeségeknek. A Burning Caten rengeteget lehet majd játszani és a központi arénában lesz extrém kidobós és jégfogó is. Előadásokat tartanak majd tervezők, grafikusok és humoristák és társas-bajnokságokat is szerveznek. 

A végén meg állítólag fölgyújtanak egy nagy macskaszobrot.

Ha kedvet kaptál ehhez a nem mindennapi találkozóhoz, jövő májusban, Oregonban vehetsz részt rajta.

burningcat.png

Scary Monsters and Nice Sprites...

...is lehetne az új Roll Player kiegészítő címe, ha azt nem lőtte volna már le Skrillex egy albumával. A remek szerepjáték paródia következő része ugyanis pont őket állítja középpontba: ijesztő kis szörnyeket és kedves lényeket, akik a játékosokat segítik majd.

Az előbbiek amolyan kompenzációs szereplőként rátelepszenek a mohó, túl nagy kockákat választó karakterekre és egészen addig hátráltatják őket, amíg azok nem hajlandóak beáldozni valamennyit a karizma értékükből. A famulusok ezzel szemben egy plusz sorként csatlakoznak a karakterlapokhoz, egyedi képességekkel és extra pontszerzési lehetőséggel látva el őket.

A készítők célja az volt, hogy az új lehetőségek ellenére a játék ne legyen hosszabb. Ezért a kockákat egy bizonyos pontig kettesével kell majd húzni és lesznek többszínű kockák is. A Roll Player önmagában is nagyszerű játék és az első kiegészítő csak tovább dob rajta, úgyhogy, aki szereti az alapjátékot (és a szerepjátékot), annak mindenképpen érdemes felnézni a Fiends & Familiars Kickstarter oldalára. A készítők belátták, hogy az alapjáték dobozába az előző kiegészítő is épphogy befér, úgyhogy néhány dollárért egy nagy dobozt is hozzácsaphatunk a rendeléshez, amiben minden elfér, kiegészítőstül-extrástul.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr8814910016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása