A női tudósok sikeresebbek
2014. augusztus 13. írta: PixelDrake

A női tudósok sikeresebbek

Legalábbis ezt igazolja az új Female Minifigure Set sikere a Legónál. Egy Alatariel nevű lelkes Legozó hölgy szerint a női Lego minifigurák még mindig csak elenyésző kisebbséget képeznek a férfiakhoz képest,  - annak ellenére is, hogy a számuk az utóbbi időben lassú növekedésnek indult. Útnak indított hát az Ideas oldalon egy kezdeményezést, ami nőket ábrázol munka közben. Tűzoltó, állatidomár, mérnök és bíró is szerepelt az ötletek között, a legnagyobb sikere mégis a tudósoknak volt, ezért a Lego úgy határozott, hogy a paleontológust, a vegyészt és a csillagászt adja ki elsőként egy csomagban.

A döntés jónak bizonyult: a készlet az első napon elfogyott. Az, hogy ez a tudósoknak köszönhető-e, a női szereplőknek, vagy az impozáns csontváz dínónak, nem tudni. Az viszont teljesen biztos, hogy a készlet sikere megnyitotta az utat a többi foglalkozás előtt is.

lego-women-scientists-ftr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr266598511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása