Locked - Budapesti helyszínelők
2015. augusztus 24. írta: PixelDrake

Locked - Budapesti helyszínelők

Hölgyeim-Uraim, íme a number one, vagyis az ország kedvenc szabadulós játéka 2013-ban és 2014-ben is. Kétszer egymás után elvinni ugyanazt a címet nem kis teljesítmény és bátran állíthatom, hogy a díjat nem véletlenül ők kapták.

A Locked (beszéljünk egyelőre a sorozatgyilkosos szobáról) minden négyzetcentiméterén látszik az alapos munka és kidolgozás. A feladatok nem elszálltak és nem is csak egymásra dobált kódfejtegetésből állnak. Minden helyszín valamilyen módon kapcsolódik a sztorihoz, amire a remek dekoráció csak rásegít.

Egy őrült sorozatgyilkos nyomában járunk, aki sorra szedi a női áldozatait, közben pedig nyomokat hagy a rendőröknek, hogy a hatalmát fitogtassa. A nyomozóknak (vagyis a játékosoknak) a feladata, hogy értelmezzék a nyomokat és elkapják őt.

A játék több szobára tagolódik, amik a nyomozás egy-egy szakaszát jelképezik a helyszíneléstől az elfogásig. Közben találunk majd fejteni való kódokat, számzáras lakatokat és teljesen egyedi feladványokat is. Kifejezetten tetszett, hogy a szolid keresgéléstől kezdve a számolásig minden fellelhető a repertoárban, sőt, még ügyességi részek is akadnak, így azok is szerephez juthatnak, akik még nem játszottak ilyet.

Igen, Magyarország egyik legjobb szabadulós játéka nem a legnehezebb, de ez nem is baj.

Az atmoszféra remekül eltalált. Kellően sötét van, a dekoráció meg nem azért kopott és mocskos, mert nem találtak szebbet a lomtalanításkor. Ez egyébként ez be is állítja az életkort legalább 14-16 évesre. Bár a játék alatt nem történik semmi, ami direkt ijesztő lenne, akadnak dekorációs elemek, melyek borzongatóak (például vérfolt a falon) és végig feszült, nyomasztó a légkör. Érdemes úgy nekiindulni, hogy ha az ember gond nélkül végignéz egy Helyszínelők részt (mondjuk a horatiós szériából), akkor a Locked sem fog neki semmi felkavarót tartalmazni.

 

A személyzet kedves és külön plusz pontot jelent, hogy az előtérbe kulcsra zárható értékmegőrző szekrények vannak kirakva, így a cuccainkat nem kell se becipelni, sem a kanapén hagyni.

Konklúzió? Engem meggyőzött és egészen biztos vagyok benne, hogy téged is meg fog.

Kijutós játékot játszanál, de nem tudsz dönteni? Olvasd el, hogy hol járt már a Ludens csapata, hogy segíthessünk a döntésben!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr717726136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása