Gamer hírek 13.
2018. november 07. írta: PixelDrake

Gamer hírek 13.

Faságok 

Ismered a UGEARS cuccokat? Tudod, azok az elképesztően menő, mozgó fa bizgentyűk, amiket néha meglátsz a játékboltok polcain és megállapítod, hogy te soha nem tudnál egyet sem összerakni. Nos, a faszerkezetek hamarosan betörnek a társasjátékok világába is négy exkluzív kiegészítővel

Először is van itt egy kockatorony, ami használható a hagyományos módon, de egy mozdulattal szétbontható négy külön dobópohárra is, ha a játékosoknak egyszerre kellene dobniuk. Másodszor egy praktikus és igen mutatós kártyarendszerezőt kapunk, ami akár tizenhat kisebb (védőzött) paklit is tud tárolni egymás fölött, jelentős helyet felszabadítva ezzel az asztalon. Nem csak a kártyadús játékokat teszi így kényelmesebbé, arra is lehetőséget nyújt, hogy a paklik bedobozolásával gyorsan "elmenthető" és folytatható legyen egy parti.

A deck box a gyűjthető kártyajátékok szerelmeseinek nyújt igazán cool nyitási lehetőséget. A fadobozka egyetlen mozdulattal kiköpi magából a paklit és akár százhúsz különböző lapot is képes egyszerre tárolni - védővel együtt természetesen. Végül, a dungeon master screen egy mesélői paraván szerepjátékhoz. Összecsukva úgy néz ki, mint egy kódex, kinyitva pedig jegyzeteket és segédleteket lehet benne elrejteni. Ráadásul a gerince tartalmazza a fentebb már említett kockatornyot is a titkos mesélői dobásokhoz.

A UGEARS készleteknek egyedül az ára lehet riasztó. A legolcsóbb termék - a kockatorony - early bird áron is 13 ezer forintot kóstál postával együtt.

Egy könyv a leírhatatlanról... 

Sokáig azt hittem, hogy a Kaland, játék, kockázat könyvek végleg kihaltak. Ez részben igaz is, hiszen az egyszemélyes szórakozást már a videójátékok uralják. A lapozgatós kalandjátékok visszaszorultak az antikváriumokba és egyfajta nosztalgikus értékként léteznek tovább.

A Necronomicon Gamebooks megpróbálja legalább egy rövid időre visszahozni a műfajt (elvégre nem halhat meg az, mi örökkétig áll...) egy lovecrafti témájú lapozgatós kalandjátékkal angol és olasz nyelven. A kötet hatvannégy oldalon kínál kilencven fejezetet, természetesen kockadobálós harccal és a cthulhus tematikához nélkülözhetetlen őrületmérővel. Már egész olcsón, tíz eurótól elérhető a könyv fizikai formában, de ebookként is beszerezhető. A gyűjtők csápos ceruzával, kockával és keménykötésű kiadással egészíthetik ki a rendelésüket.

Film készül a Dungeons & Dragonsból

A cím egyúttal a teljes hír is, mivel ennyi az összes információ, ami jelenleg rendelkezésünkre áll azon kívül, hogy az egyik producer Shari Hanson lesz. Annyit azért biztosan tudunk, hogy mindenképpen jobb lesz az azonos címen 2000-ben elkövetett khm... próbálkozásnál.

Állati szerepjáték

Diaz Truman, a Magpie games vezetője még a Gen Conon találkozott először a Roottal. Akkor annyira beindították a fantáziáját az erdő feletti uralomért véres harcot vívó kisállatok, hogy pár hónappal később szerződést is kötöttek a Leder Gamesszel egy erdei szerepjáték elkészítésére.

A Root RPG-ben az erdőbe tévedő kóbor állatokat alakíthatunk, akik kénytelenek lesznek beszállni a harcba valamelyik oldalon - hacsak nem akarják egyszerre elszenvedni az összes faj utálatát. Az alapkönyv a tervek szerint 2019 közepén kerül fel Kickstarterre és 2020-ban vehetik kezükbe a játékosok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr9914354753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása