Az erő velünk van, velünk volt és velünk lesz!
2015. november 04. írta: PixelDrake

Az erő velünk van, velünk volt és velünk lesz!

Szerencsére nem csak Rizikó-kópiákat és gyerekjátékokat szül az Ébredő Erő decemberi megjelenése. A Fantasy Flight Games ügyesen időzítve beharangozta a Star Wars: Rebellion megjelenését, ami igazán üdítő lehet a gamerek számára.

A Rebellion az eredeti trilógia eseményeit dolgozza fel a Birodalom és a lázadók szemszögéből. A cél természetesen az ellenfél megsemmisítése és kipurgálása a galaxisból, ám ebben korántsem csak a fegyverek segítenek majd.

A Birodalom ereje a harci gépekben rejlik. Lépegetők, csillagrombolók, különböző felszerelésű rohamosztagosok és persze maga a Halálcsillag. Ilyen arzenál ellen esélye sincs a lázadók innen-onnan összehordott hósiklóinak és X-szárnyúinak. Egy közvetlen összecsapásban valószínűleg mind elhullanának, feltéve, hogy lenne idejük felszállni a bolygóról, mielőtt azt szétlövik alattuk...

A lázadók stratégiája hosszútávú. Először a túlélésre kell játszaniuk, majd maguk mellé kell állítaniuk a galaxis többi bolygóját, hogy olyan haderőhöz jussanak, ami talán megfontolásra készteti a birodalmiakat. Bár könnyebb dolguk van, hiszen a Birodalom félelemmel igyekszik fenntartani hatalmát, korántsem lesz biztos a győzelmük, hiszen közben ellenségük is tevékenykedik. Ami segítheti őket, az az, hogy nem kell megnyerniük minden csatát a sikerhez. Elég elpusztítani egy csillagrombolót, vagy lelövöldözni pár birodalmi katonát és ennek hírét vinni a galaxisban és máris szimpatikusabbak lesznek sokak szemében.

A játék tehát aszimmetrikus és a harc mellett komoly szerephez jut a diplomácia is. A játékosok egymással versengenek a rendszerek lojalitásáért. Közben pedig peregnek a film eseményei is. Luke elmehet Yodához jedinek tanulni, a Birodalom megostromolhatja a Hoth bolygót, de akár tűz alá is veheti a Halálcsillaggal. Persze érdemes ez utóbbi szuperfegyverrel óvatosan bánni, mert a szövetséges kolóniák nem biztos, hogy sokáig jó szemmel nézik, hogy vezetőjük már megint szétlövetett egy egész bolygót a siker érdekében. Ráadásul, ha kiderül a bázis gyenge pontja...

A Rebellion százötven figurát tartalmaz, a festők legnagyobb örömére (Halálcsillag, AT-AT, AT-ST, stb.), valamint talpas karton képében legtöbb főszerelő is tiszteletét teszi. Várható a Csillagok Háborúja őrület lecsendesedése előtt, 2016 első negyedévében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr358051120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása