Nesze neked, Monopoly csalórobot!
2018. január 23. írta: PixelDrake

Nesze neked, Monopoly csalórobot!

Majdnem sikerült a Hasbrónak egy jó ötlettel bővítenie a Monopoly családot. Megjelent ugyanis egy Monopoly cheatbot nevű alkalmazás az oldalukon. A reklám szerint a tervezők átnézték a statisztikákat és megállapították, hogy a játékosok nagy százaléka csalt már valamilyen módon.

A játék viszont ezt sehogyan nem képes lekezelni. A Facebookon kipróbálható cheatbotnak elvileg elpanaszolhatjuk, hogy mit tett a másik és hogyan reagált a leleplezésre. Válaszul kapunk egy kártyát az ítélettel, hogy mit kell elszenvednie a bűnösnek.

Ez az ötlet pedig jó. A legtöbb játék ugyanis nincs felkészülve arra, hogy a játékosok közben hibázhatnak (a csalásra nyilván nem lehet). Ha túl késően derül ki, visszaforgatni a játékot nem lehet. Elvenni a jogtalanul szerzett jövedelmet nem elég - hiszen máshogy alakult volna a játék nélküle. Az egyéb kreatív büntetések (pl. agyonverés) meg nem feltétlenül arányosak. Hirtelen csak a Sagrada és a Drakula dühe jut eszembe, ahol részletesen le van írva, hogy milyen hátrányokat kell elszenvednie egy "csalónak".

Azt hittem, hogy a tervezők kiszámolták a hibázó/csaló játékosok által okozott kárt és ezekhez a szándékossággal súlyozott büntetéseket rendeltek...

Frászt.

A Monopoly cheatbot, egy egyszerű kártyagenerátor, ahol végig kell kattintgatnunk a 4-5 előre beállított vétséget, majd nekünk kell megmondani a büntetést is, hogy a program a végén generáljon egy szép plakettet, amin mondatba foglalja a válaszainkat. Csodás.

Nézzünk egy példát! Tehát a partnerünk egy:

  • tolvaj,
  • akinek a bűne, hogy felborította a táblát (vajon ilyenkor hogyan megy tovább a játék?)
  • amikor rajtakapták, akkor letagadta a dolgot (hogy lehet letagadni egy táblaborítást? és hogyan lehet lopni közben?),
  • büntetése meg legyen mondjuk 200 Monopoly dollár (minek fizet valaki játékpénzt, miután tönkretette a játékot? miért csak ennyit fizet?).

Az eredmény ugyanaz, amit egyszer már leírtunk, csak színes háttér előtt. Köszönjük.

monopoly.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr6813596609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása