Összeolvad a Dreamworks és a Hasbro?
2014. november 14. írta: PixelDrake

Összeolvad a Dreamworks és a Hasbro?

Tárgyalásokat folytat az összeolvadásról a Dreamworks és a Hasbro. Az egyik legismertebb játékforgalmazó - ha rászánná magát a lépésre - a Dreamworks nagyfőnöke, Jeffrey Katzenberg keze alá kerülne.

A célkitűzés itt elég egyértelmű: a Hasbro számára a Dreamworks erős hollywoodi befolyást nyújthat, a termékkapcsolások révén pedig jelentősen megnövelhetik a bevételeiket az akciófigurákkal és egyéb játékokkal. 

A Hasbro vezetői állítólag már többször is jártak a Dreamworksnél, a tárgyalásokat azonban kicsit akadályozza, hogy a cég egészen máshogy képzeli el a saját értékét. Szeretnék ugyanis az árat a januári mutatók alapján meghatározni és lehetőleg minél jobban eltussolni az év gyenge eresztéseit (amik nyilván nem voltak túl jó hatással a részvényekre). Jelenleg a Dreamworks értékét alig kétmilliárd dollárra becsülik, míg a Hasbro több, mint hétmilliárdot ér. 

A Dreamworks egyébként mostanában igencsak rátaposott a gázpedálra. Állítólag tárgyalásokat folytatnak az Alibabával és a Softbankkal is. Ha mindenhol sikerrel járnak, akkor egy rendkívül erős szórakoztató iparágra épülő birodalom jöhet létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr996895043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása