Zaklatnak az interneten? Írj levelet az anyjuknak!
2014. november 30. írta: PixelDrake

Zaklatnak az interneten? Írj levelet az anyjuknak!

Anélkül, hogy akár egy másodpercet is foglalkoznék a Gamergate botránnyal (mivel azt az IDDQD már többször is megtette), megosztanék egy hasonló történetet Ausztráliából. A két sztori annyiban különbözik, hogy a mostani jó véget ért.

Alanah Pearce játékbloggerként és kritikusként dolgozik Ausztráliában. Rádióban és tévében is van saját műsora, ahol játékokat kritizál, tölt föl videókat YouTube-ra és természetesen megtalálható Facebookon és Twitteren is.

Követői rendszeresen bombázták és bombázzák őt különböző levelekkel, melyekben halállal vagy erőszakkal fenyegetik meg, csak azért, mert nő (férfi bloggerek nagyságrendekkel kevesebb ilyen üzenetet kapnak). Miután már kezdett elviselhetetlenné válni az üzenetek mennyisége, úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.

Alanah kis kutatómunkával rájött, hogy a zaklatói nagy része nem felnőtt. Sőt, legtöbbjük még alig tizenéves. Ezért Facebookon megkereste az anyjukat, majd üzenetben elküldte nekik, hogy a fiuk mit írt neki.

Alanah eddig egy választ osztott meg, az eredmény magáért beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr176944641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása