Itt a Csáp Napja!
2014. december 08. írta: PixelDrake

Itt a Csáp Napja!

A blog indulása (és egyben legsikeresebb posztja) óta adós vagyok egy olyan működő androidos applikációval, ami kielégíti a retro fanatikusok igényeit. Amint láttuk, a Heroes 3 esetében ez nem működött annyira (persze vannak alternatívák), de ha kicsit régebbre nyúlunk vissza az időben, sokkal könnyebb dolgunk van.

Sam&Max, Day of the Tentacle, Maniac Mansion, Monkey Island. Mind klasszikus Lucasarts játékok és mind a cég saját fejlesztésű motorját a SCUMM-ot használják – jópár társukkal együtt. Tehát ha a Hereos 3-hoz hasonlóan átírjuk a motort Androidra, akkor nem kell a játékok egyesével történő átportolásával bíbelődni. Amennyiben megvan még valahol a PC verzió – és még tudsz floppyt olvasni, semmi akadálya nincs, hogy végre mobileszközön is játszhass a Lucasarts klasszikusaival - najó, azért szerencsére nem ennyire tragikus a helyzet.

Tudom, tudom, még mindig nem érdekel senkit az elmélet, nézzük a konkrét lépeseket:

  1. Töltsd le a Scumm VM nevű appot innen.
  2. Torrentezd le, lopd le, warezold, szerezd be legálisan a kedvenc Lucasartsos játékodat – ha tudod.
  3. Nyisd meg az alábbi táblázatot és ellenőrizd, hogy a játék szerepel-e a listában, valamint azt, hogy milyen kiegészítő kell hozzá. Például a Day of the Tentacle mellé kell még a SCUMM nevű program is 
  4. Térj vissza Google Playre és töltsd le az előbb megnézett segédprogramokat.
  5. Jöjj rá, hogy ezek a segédprogramok már be vannak építve a SCUMM legújabb verziójába, ezért semmi ilyesmire nincs szükséged az alapprogramon és a játékon kívül.
  6. Az előbb legálisan megszerzett játék fájljait (egészben, úgy, ahogy vannak) másold fel a telefonodra egy tetszőleges mappába. Én létrehoztam egy Lucasarts Games mappát, és mindent ide másolok, hogy egy helyen legyen.
  7. Nyisd meg a Scumm VM programot és kattints a Játék hozzáadása gombra.
  8. Válaszd ki a mappát, ahová a játékot mentetted és kattints az OK-ra.
  9. Szöszölj a beállításokkal az Opciókban, ha akarsz.
  10. Kattints az Indításra.

És igen! A Heroesszal ellentétben ez úgy fut, mintha vajon csúszna. Nem bugos, nem akad, minden nagyon szép és jó. Végre a buszon is megmenthetem a világot a gonosz csáptól, ha akarom te pedig akár… rendben, telepíts nyugodtan, tudom, hogy már megint rég nem ezt olvasod…

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr866581987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása