Sárkánysor I. - (Seven) Dragons
2015. január 05. írta: PixelDrake

Sárkánysor I. - (Seven) Dragons

Szeretettel üdvözöl mindenkit a blog új posztsorozata, a Sárkánysor. Ebben a rovatban minden héten egy sárkány tematikájú játékot fogunk kielemezni. Legyen az euro vagy ameritrash, ha van benne sárkány, akkor itt a helye. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden sárkányorientált játékot be fogok itt mutatni, mert abból végtelen van, az én időm pedig véges, de igyekszem minél szélesebb körből meríteni a hüllőrajongók kedvéért.

Első versenyzőnk a Seven Dragonsként született, nálunk azonban csak simán Dragons néven megjelent kártyajáték. Ez a darab kiválóan alkalmas lehet majd az Uno-fixált családok  kizökkentésére, mivel megtanulni, kiismerni és lejátszani is egyaránt tíz percbe telik, ráadásul ezek az időtartamok át is fedhetik egymást.

Van tehát a kezünkben néhány kártyalap, amiken ötféle sárkány látható, laponként különböző elosztásban és elrendezésben. Van ezenkívül egy célkártyánk, amit a játék elején csak mi ismerünk és az asztalon kiindulási pontként egy ezüstsárkány. A cél az, hogy a lapokat dominószerűen egymás mellé rakosgatva a saját színű sárkányunkból - ami a célkártyán szerepel - hét egymás mellé kerüljön összefüggő sort alkotva. Ha ez sikerül, fölcsapjuk a célkártyát és már nyertünk is.

Szerencsére nem süllyed le a játék valami ész nélkül pakolászós kártyadominó szintjére, a rakosgatást akciókártyákkal tehetjük színesebbé. Kicserélhetjük például a lapjainkat valamelyik játékossal, visszavehetünk egy kártyát a kezünkbe, áthelyezhetünk egyet az asztalon vagy célkártyát cserélhetünk egy másik játékossal, jól keresztülhúzva az addigi taktikáját.

Érdekessége és nagy előnye a játéknak, hogy ha nem öten játszunk, akkor is ki kell rakni a célkártyákat a nem létező játékosok elé is. Így ha akarunk, velük is cserélhetünk vagy ellenfelünk kezébe adhatunk egy addig teljesen ismeretlen lapot. Így két résztvevő esetén sem lesz annyira egyszerű dolgunk.

Egyedül a szabálykönyvet tudom kifogásolni, ami véleményem szerint nem lett elég alapos. Mi két kétszemélyes játék alatt találtunk három olyan helyzetet, ami nincs tisztázva, és ez a későbbi tesztelések alatt még kettővel nőtt. Ezekre ott helyben kellet vészmegoldásokat kitalálnunk, hogy tudjuk folytatni a játékot.

Ennek ellenére jó játék lett a Dragons, ami egyszerűsége, rövidsége és olcsósága révén bármelyik háztartásba befészkelheti magát családi játékként. Egy egész estet nem töltenék el vele, de fillernek, gyors játéknak, vagy "csak úgy" kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr77038911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása