Ilyen szaga lehet egy sárkánynak
2015. március 11. írta: PixelDrake

Ilyen szaga lehet egy sárkánynak

Most nyilván arra gondolsz, hogy te jó kalandmester vagy. Hangulatos történeteket mesélsz a játékosaidnak, kellékeket gyártasz, zenét keresel, miniket festesz és elvégzel minden sablonos dolgot, ami szerinted jobbá tehet egy kalandot. Azt hiszed, hogy megtettél mindent, amit lehet? Nem! Persze a játékosok most már tényleg látják a tájat maguk előtt, ha raktál be zenét, akkor hallják is a környezetet... node mi van a szagokkal? Leírhatod te bármilyen részletesen, hogy hullabűz terjeng a kriptában, vagy, hogy kénkő szaga keveredik a barlang áporodott levegőjével, a többség még sosem szagolt hullát vagy kénkövet.

scent1.jpg

No, erre az évszázados problémára kíván megoldást nyújtani az Adventure Scents nevű találmány. Tulajdonképpen egyedi keverékbe áztatott WC illatosító illatgolyócskákról van szó, melyek még valósághűbb atmoszférát teremtenek. Lehet őket kérni zacskós termékminta formájában, varázspálcaként (ennek az értelmét a mai napig nem sikerült megfejtenem), valamint kis dobozkában játékülésekhez és medálba tömködve, jelmezek feldobásához. A zsűri biztos értékelni fogja, ha a jelmezversenyen nem csak úgy nézünk ki, mint egy zombi, de a szagunk is olyan...

scent2.jpg

Maguk az illatok a fantasy történetek legnépszerűbb helyszíneit idézik, úgy mint Sárkánybarlang, A vámpír kriptája, Alkimista labor, Léghajó, Halászkikötő... stb. Plusz pénzért lehet saját illatot is egyeztetni a készítővel, ha van határozott elképzelésed arról, hogy milyen lehetett a levegő mondjuk a Battle Royal utolsó napján.

A kezdeményezés hol máshol jelent volna meg, mint Kickstarteren, ahol már jó négyszeresen túlteljesítette a kitűzött célt, de ha úgy érzed, hogy a következő játékülésedet nem tudod levezetni tábortűz-illat nélkül, akkor még van egy heted előrendelni.

A projekthez videó is készült, de mivel számomra értelmezhetetlen, ezért inkább nem is ágyazom be.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr437257991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dumocika 2015.03.12. 14:28:45

Nekem miért nem jut ilyesmi az eszembe???
süti beállítások módosítása