Nahát, két nap alatt egymillió dollárt szedett össze a Zombicide
2015. június 10. írta: PixelDrake

Nahát, két nap alatt egymillió dollárt szedett össze a Zombicide

Ez a hír már igazából nem is hír, hiszen négy napja történt meg, ráadásul az, hogy meg fog történni, mindenki számára evidens volt. A B-Sieged sikere is mutatta, hogy a Cool Mini or Not nem igazán tud elbukni egy kampányt. A Zombicide: Black Plague viszont nemcsak, hogy sikerre volt ítélve, hanem egyenesen kizárt volt, hogy ne legyen belőle sikeres kampány.

Mi is az a Zombicide: Black Plague? Nos, a méltán népszerű, jelenkori városi környezetben játszódó Zombicide fantasy változata. Ugyanúgy kooperatív zombimészárlás, küldetésekkel, tárgykereséssel és persze rejtőzködéssel, mert az élőholtak egyre csak szaporodnak, közben pedig követik a zajokat... Mint említettem, kizárt, hogy ez ne legyen sikeres, ugyanis gyakorlatilag minden tényező a játék mellett szól. 

           

Először is ott a fantasy körítés. Ismerünk olyanokat, akik egyszerűen nem hajlandóak a középkori fantasyn kívül más elképzelt világot befogadni. Ő csak kardozni akar, varázsolni és ha zombikról van szó, akkor azokat kizárólag nekromanták kelthették életre és semmiképpen sem mutáns vírusok.

A Black Plague a CMON válasza ezekre az emberekre. Fantasy kell nektek? A gépfegyver ciki? Varázslókat akartok? Tessék, megkapjátok. Shotgun helyett számszeríj, láncfűrész helyett pallos és molotov-koktél helyett sárkánytűz. Ha kritikus szemmel nézzük, akkor a CMON nem csinált mást, mint kiöntött pár új minit, készített néhány hangulatos képet, újrarajzolta a táblát és kész is van, íme a zombi irtás fantasy módra. Szerencsére azért nem (csak) ez történt: kapunk még új szabályokat, kampányokat és átdolgozott tartozékokat.

A Black Plague ráadásul kiváló belépő a Zombicide világába. Az alapjáték nem egy mai darab, időközben pedig özönlöttek hozzá a kiegészítők, saját kampányok, persze mind saját Kickstarterrel támogatva. Joggal érezheti úgy a mezei halandó, hogy a világgal már nagyon elszaladt a ló, ő pedig nem szeretne tapasztalatlanként belecsöppenni a sűrűjébe. Nyilván az alapjáték ugyanazt nyújtja, mint négy évvel ezelőtt, de a sok kiegészítő könnyen riasztó lehet az átlag gémernek. Egy teljesen új alapjáték viszont a tiszta lappal indulás érzését hozhatja. Ráadásul van hozzá Kickstarter is, menő exkluzív extrákkal. A legjobb alkalom bekapcsolódni!

A legfontosabb érv a többi mellett viszont az, hogy itt nincs meg a KS kampányok bizonytalansága. Itt az ember egy többszörösen kipróbált, jól ismert produktumot kap a pénzéért, gyakorlatilag csak az új grafikát és az új körítést "rendelve elő". A Zombicide az Zombicide marad kardozós szereplőkkel is. Semmi félnivalója nincs tehát annak, aki már ismeri az alapjátékot, ahogy annak sem, aki még csak most ismerkedik vele.

Nem meglepő tehát, hogy a CMON üdvöskéje tovább termeli a dollárokat teremtőjének. Ennyire eltalált alapjáték-kiegészítő nem hinném, hogy érkezhet még a sorozathoz, bár úgy tudom, hogy a sci-fi változat még várat magára...

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr177530740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása