Itt vannak a Magyar Játékdíj döntősei
2015. október 20. írta: PixelDrake

Itt vannak a Magyar Játékdíj döntősei

Ahogy tavaly, idén is egy tízes mezőnyből választották ki a Magyar Társasjátékdíj négy döntősét. Ezek azok az idén magyarul megjelent játékok, amik közül kikerül majd az ország (és a zsűri) kedvence. Elég erős mezőny született az idén, mivel a jelölt kategória nagy része nemzetközi porondon már bizonyított legalább egy díjjal vagy jelöléssel. Íme a jelöltek:

Colt Express: a 2015-ös Spiel des Jahres győztese, valamint a 2014-es Golden Geeken számos kategóriában jelölt.

Pandemic: bár ő 2007-es darab, a magyar kiadása még csak tavaly jelent meg, így alkalmas a 2015-ös játékdíj megszerzésére. A kooperatív vírusvadászatot szerintem nem kell senkinek bemutatni, legalább tizenhárom díj és jelölés boldog tulajdonosa.

Patchwork: Uwe Rosenberg absztrakt stratégiája, melyben rongyokból kell összevarrni egy szép szövetdarabkát, amiért idővel és gombokkal kell fizetni. 2015-ös Spiel des Jahres jelölt, Spiel der Spiele különdíjas, valamint számos versenyen és kategóriában jelölt.

Splendor: a reneszánsz gyémántkereskedős játék már a 2014-es Spiel des Jahres-on is megmutatta magát, ahol egészen a jelölt-kategóriáig jutott. 2015-ben hollandia legjobb családi játékának választották, 2014-ben Meeple's Choice díjat nyert és ugyanekkor elvitte a Golden Geek év játéka címet is.

A győztest november 14-én hirdetik ki a Pécsi Kulturális Központban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr587992281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása