Gamer hírek 7.
2018. július 24. írta: PixelDrake

Gamer hírek 7.

Vevőre talált az Asmodée

Aki követte a társasjátékos híreket az elmúlt években, az tudja, hogy gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy a francia társasjáték-óriás ne vett meg volna egy másik kiadót. A Days of Wonder, a Fantasy Flight Games, majd szépen lassan a Plaid Hat Games, a Z-Man, a Mayfair mind-mind az Asmodée bendőjében landoltak még egy csomó másik kiadóval együtt. Bár emiatt sokan a társasjátékos világ apokalipszisét vizionálták (mocskos multi felvásárol és tönkretesz mindent... ), a játékosok felé érezhető hatása nem igazán volt ezeknek a felvásárlásoknak (ha nem értesz egyet, cáfolj meg egy kommentben).

Most fordult a kocka és a francia Pai Partners jelentkezett az Asmodée többségi tulajdonosánál, az Eurazeonál. Először egymásfél milliárd eurós kezdeti árat lőttek be. Erről kiderült, hogy egy optimista túlbecslés, így végül rendkívül kedvező 1,2 milliárd euróért ütötték nyélbe az üzletet.

Kutyáim alatt a pénzem

A múlt heti lehúzássorozat után végre valami igazán vevőbarát különlegesség. A Dungeons & Doggies Kickstarter kampánya végre betölti a lelkükben tátongó űrt azoknak, akik mindig is minifigurás fantasyt szerettek volna játszani kutyák főszereplésével.

Ha te is minden éjszaka álmatlanul forgolódtál emiatt, jó hírem van. A golden retriever varázsló, a bernáthegyi pap, a husky lovag és tíz társuk csak arra vár, hogy együtt szaglásszátok körbe a dungeonokat. Bár minden bizonnyal neked is több száz kutyás kalandmodul lapul a fiókodban, a tervezők arra is gondoltak, akik még nem annyira állatbarátok. Minden figurakészlethez egy kalandmodul is jár, Who let the dogs out címmel...

Az év játéka: a hidegburkoló szimulátor

Ezt már biztos mindenki tudja, de maradjon nyoma. Az idei német év játéka díjat, (amit sokan tekintenek AZ év játékának), a Spiel des Jahrest nem túl meglepő módon az Azul nyerte.

Az év összetett játékának járó fekete plecsnit a még erősen német című Die Quacksalber von Quedlinburg (Quedlinburg kuruzslói) vitte el. Ez utóbbi még csak német szabállyal érhető el, de a díj remélhetőleg meggyorsítja majd az angol (és magyar) kiadás megjelenését.

azul_quacsalber.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr7614131937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása