Gamer hírek 17.
2019. január 26. írta: PixelDrake

Gamer hírek 17.

Még egy gyufásdobozból is tudsz társasjátékot tervezni? 

Akkor a Board Game 12-t neked találták ki. Az A-Games kiadó versenyén 3-8 fős csapatoknak kell a rendelkezésükre bocsátott (természetesen előre nem közölt) alkatrészekből társasjátékot faragnia. Ott helyben, pontosan tizenkét óra alatt. A négy legjobb csapat oklevelet és ajándékot kap, az első helyezett pedig lehetőséget arra, hogy a játéka megjelenjen a nagyközönség előtt. 

boardgame12.jpg

Szeretjük a kiadókat

Főleg akkor, amikor gyorsan javítják a hibáikat. A Stonemaier Games idén megjelent madaras játékáról, a Wingspanről (ami nálunk Fesztáv néven fog megjelenni a Delta Vision gondozásában) hamar kiderült, hogy hibás kártyákat is tartalmaz. Néhány elírásról van szó csupán, de ezek a játékmenetre is hatással vannak. A kiadó nem késlekedett, azonnal nyomtatott egy javított kártyacsomagot, amit ingyenesen elérhetővé tett mindenkinek a népszerűbb online boltokon keresztül. Természetesen a jövőben kiadott játékok már javítva kerülnek forgalomba.

Itthon a Delta Vision is kiadott egy kártyacsomagot a Blood Rage-hez, ami a fordítási hibákat orvosolja. Természetesen ezt is mindenkinek ingyen biztosítják, az új vásárlásokhoz pedig mellékelik a javított lapokat. A kiadó azt is megígérte, hogy hamarosan elkészülnek a Star Wars: Lázadás javításaival is.

Dobogón a magyar ősemberek

Bronzérmet nyert a magyar fejlesztésű Prehistory a Diamant D’Oron. A belga társasjáték versenyen harminc induló közül csak a Newtont és az Underwater Citiest nem sikerült megelőznie. A zsűri az év egyik meglepetésének nevezte a Prehistoryt, méltatva a magas újrajátszhatósági faktorát, egyedi munkáslehelyezős mechanikáját és komplexitását.
diamant_dor.jpg

Film készül a Monopolyból

Tök jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr4414579936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása