Gamer hírek 18.
2019. február 12. írta: PixelDrake

Gamer hírek 18.

Hanabizni tanul a számítógép 

Nem is olyan régen nagy visszhangot kapott, hogy egy mesterséges intelligencia képes volt megverni a koreai nagymestert, Lee Sedolt Góban, illetve, hogy megszületett egy pókerben elméletileg verhetetlen program. Most a kutatók figyelme ismét a társasjátékok, azon belül is a Hanabi felé irányult.

kísérletben a számítógép saját magával játszott - helyesebben több program játszott együtt. Természetesen a lapokat nem osztották meg egymással, csakis a Hanabiban engedélyezett segítségekkel kommunikáltak ők is. Kétjátékos módban igen jól teljesítettek: kb. 300 millió parti után átlagosan 22,73 pontot értek el a maximális 25-ből. Három-, és négy játékossal viszont sokkal rosszabb volt a helyzet: alig tudtak elérni átlagosan 15 pontot, ami elmarad még a kezdő játékosok teljesítményétől is.

hanabi1.jpg

Szeretnél egy Jengát 2500 dollárért?

Akkor jó hírem van számodra. A Louis Vuitton úgy döntött, beszáll a társasjáték piacra egy saját kiadású Jenga készlettel. Kb. 700 ezer forintért fa elemek helyett ötvennégy színezett plexitéglával érkezik, melyek mindegyikén ott virít az ikonikus LV logó. Átlátszó plexi tokban szállítják, hogy már jó messziről látni lehessen, mennyire drága (és fölösleges) cuccot sikerült szerezned. A megjelenési dátum egyelőre bizonytalan, ahogy az is, hogy a jogtulajdonos, Pokonobe Associates tud-e egyáltalán a dologról.

lvjenga.png

Újrapróbálkozik Period Game 

Ahogy a neve is mutatja, egy oktató játékról van szó, melynek célja, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg a menstruációról. A játékosok kör alakú pályán haladnak előre egy impozáns, petefészek alakú golyóadagoló segítségével. Közben menstruációs eszközöket (betét, tampont, kehely) kell gyűjteniük, hogy negálni tudják az egyes eseménykártyák hatását.

A Period Game már másodszor próbálkozik Kickstarteren. Jelenleg a kitűzött cél felénél, 18 ezer dollárnál tart és még három hete van hátra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr3914614180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása