Királyok Völgye - A szórakoztató kijutós játék
2015. február 05. írta: PixelDrake

Királyok Völgye - A szórakoztató kijutós játék

Szeretem a kijutós játékokat. Feltéve ha azok igényesek, izgalmasak és kreatívak. Például, mint a Horror Legendák. Nem szeretem, ha értelem nélkül vannak egymásra dobálva az elemek és a kellékek minőségéről lerí, hogy az elsődleges szempont az olcsóság volt. Például, mint a... sajnos nem emlékszem a hely nevére (tényleg nem), de emlékszem, hogy a kellékek között szerepelt WC-papír guriga, kólásüveg (még rajta volt a gyűrött, kifehéredett címke) és egy pince legmélyéről előkerült, zsíros-mocskos, kopott, összefirkált kirakós játék is.

kiralyok_volgye.png

Szerencsére egyre szaporodnak az olyan helyek, ahol az olcsó klisék helyett inkább a minőséget helyezik előtérbe az üzemeltetők. Ilyen hely a Királyok Völgye is. Már az első tapasztalatok is jók voltak, rendkívül kedves, rugalmas volt az ügyintéző és érkezéskor is látszott, hogy még mindig nem unja sokadszorra elmondani ugyanazt a szöveget és élvezi, amit csinál.

Egy fáraó sírkamrájában járunk, ami az évszázad régészeti felfedezése. A hely bejárása közben azonban hiba csúszik a számításba és ránk (pontosabban a csapatra) záródik az ajtó és ki kell jutnunk, mielőtt elfogy a levegő és/vagy fölzabálnak a szkarabeuszok. A szabaduláshoz a szokásos turkáláson, kombináláson, desifrírozáson át vezet az út, néhány egyedi megoldással megfűszerezve.

kiralyok_volgye2.png

Nehéz egy szabadulós játékról írni spoilerezés nékül, ezét igyekszem olyan információkra hagyatkozni, amik semmit nem árulnak el a megfejtésből. A dekoráció nagyon szép és igényes, látszik, hogy foglalkoztak vele. Egyedül a néhány kulcsos és számzáras lakat rondít bele a korhű atmoszférába, de ez még megbocsájtható. A kijutás egyáltalán nem nehéz, de gondolkodás helyett ész nélkül pakolással itt sem fogunk sikert elérni. Ami igazán nehézséget okoz, az az, hogy a rengeteg tárgy közül kiválogassuk azt, ami valóban hasznos lehet nekünk... aztán pedig rájönni, hogy mire is valók pontosan. A szokásos időmérő óra és a segítségkérő walkie-talkie most is jelen van, úgyhogy senkinek nem kell a bennragadástól rettegnie. 

A Királyok Völgye nem kifejezetten nehéz, még csak nem is feltétlenül korszakalkotó kijutós játék. Azzal tűnik ki a többi közül, hogy a barátságos, könnyed hangulatával sikerül olyan játékot teremteni, ami egyszerre izgalmas, vicces és nagyon szórakoztató. Mindenkinek csak ajánlani tudom, alkalmas első játéknak és fiatalabbaknak is.

Kijutós játékot játszanál, de nem tudsz dönteni? Olvasd el, hogy hol járt már a Ludens csapata, hogy segíthessünk a döntésben!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr977122251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása