Arcadia Quest rajongók, örvendjetek!
2015. június 21. írta: PixelDrake

Arcadia Quest rajongók, örvendjetek!

Szerencsére a CMON kedvenc fejőstehene, a Zombicide kedvelői mellett azért igyekszik kiszolgálni a többi széria rajongóit is. Jelen esetben az Arcadia Quest pártiakat örvendeztették meg pár bejelentéssel - például engem. Ráadásul nem is csak egy kisdobozos kiegészítő-, hanem rögtön három újdonság érkezik, hogy minél jobban lenullázza a hitelkártyánkat.

Arcadia Quest: Inferno

Először is, jön az Arcadia Quest: Inferno, ami nem kieg, hanem önálló alapjáték lesz, de természetesen teljesen kompatibilis az összes eddigi Arcadia Questtel. Új hősök, új térkép és új szörnyek rejtőznek majd benne, valamint megismerhetünk négy új klánt is.

 

A figurák állítólag sokkal kevésbé lesznek klisések, mint az alapjátékban. A szokásos harcosok, varázslók, tolvajok mellé olyan finomságokat is kapunk, mint pl. az alkimisták és a gladiátorok (a képeken én fölfedezni véltem egy udvari bolondot és egy földművest is). Ez egyébként kifejezetten üdvös jelenség. Az AQ eleven világába vétek lenne csak a megszokott alapkasztokat és lényeket bepakolni, főleg, ha az ember szabad kezet kap a tervezéshez.

 

Szerencsére ők is rájöttek, hogy a Beyond the Grave kiegészítőben bevezetett sírkő lapkáktól vétek megfosztani a kezdőket, ezért az alapcsomag is tartalmazni fogja őket, csak éppen "kénkő" lapok néven. Ezek egyébként további taktikai elemet visznek a játékba, általában a szörnyek mozgatásával vagy feltámasztásával.

Új elem lesz a játékban a kárhozat fogalma. A hősök magukhoz vehetnek majd nagy erejű elátkozott tárgyakat, amik komoly előnyt biztosítanak nekik, de cserébe nem lesz veszélytelen a használatuk. Például egy átkozott tárgy birtokosa körül a szörnyek másképp viselkednek majd (esetleg kifejezetten rájuk fognak vadászni?).

A folyamatos szeletelést enyhítendő - és a feladatokat színesítendő - megjelennek továbbá az angyalok is, akik nem-játékos karakterként vesznek részt az akcióban. Kísérgetni és védeni kell majd őket, cserébe persze jutalmat ajánlanak fel, például beállnak az őket megmentő klán tagjai közé.

Blue Dragon

Önálló mini kiegészítő lesz a Blue Dragon, ami egyetlen hatalmas ellenfelet takar. A címszereplő gyíkot bármelyik kampány végére beilleszthetjük főgonoszként, legyőzéséért pedig plusz jutalmak járnak majd. Sajnos túl sokat nem tudunk a képességeiről azon kívül, hogy tüzet tud fújni. Szerintem ez utóbbi nem sokaknak okozott meglepetést. Szerencsére azért egy képet sikerült találni a festett változatról, ami azonnal kiakasztotta a "kell-mércét".

Masmorra

Harmadikként a Masmorra: Dungeons of Arcadia nevű játékot jelentették be, amiről annyit tudunk, hogy az AQ világában játszódik majd és különálló játék lesz. Ezenkívül kisebb és rövidebb lesz, mint a nagytestvére és a hősök az eredeti játékban is játszhatóak lesznek. Köszönjük, várjuk a részleteket, addig be kell érjétek egy darab képpel a figurákról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr227560470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása