Íme a Mario világrekordja
2014. augusztus 26. írta: PixelDrake

Íme a Mario világrekordja

A videójátékok egyik 'magasabb' szintje az úgynevezett speedrun. Ha már annyiszor végigjátszottad a kedvenc játékodat, hogy minden pixelét ismered, megpróbálhatod a minél gyorsabban végigvinni azt, kitolva az időt az elméleti maximumig (pontosabban miminumig). Természetesen az egyszeri gamernek esélye sincs erre, az igazi speedrunhoz nem elég őrült módjára száguldani a pályákon hiba nélkül. Ismerni kell a program összes hibáját olyan mélységig, amennyire talán még a készítők sem, hogy így értékes másodpercekhez (vagy tizedmásodpercekhez) juss.

Alább a Super Mario Bros jelenlegi világrekordere látható 4 perc 58 másodperccel. Érdemes megtekintetni, hogyan gázol át az ellenségeken, pontosan tudva, hogy mikor szaladhat át egy virágon gond nélkül, vagy, hogy mikor kell egy pillanatra visszafelé indulni, hogy néhány pixellel arrébb jusson rövidebb idő alatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr956632741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása