Az Angry Birds nem áll meg
2014. október 18. írta: PixelDrake

Az Angry Birds nem áll meg

Én valószínűleg azon kevesek közé tartozom, akik úgy gondolják, hogy az Angry Birds sorozatnak még az első rész előtt véget kellett volna élnie, és akkor most egy boldogabb világban élhetnénk. Mivel azoban a bolgyó további része pont ennek az ellenkezőjét gondolja, gyorsan el is hallgatom az álláspontomat és inkább azzal kezdem a posztot, hogy nekem is itt pihen az ágyamon két "teszkós" Angry Birds figura, mert az tagadhatatlan, hogy a madarak nagyon aranyosak.

A Mérges Madarak tehát öt éve népszerűek, készült már belőlük kismillió spinoff, póló, foglalkoztatókönyv, szakácskönyv (!) és még ki tudja minden. Állítólag volt olyan időszak, amikor csak plüssfigurából havi egymilliót adtak el. Ami engem illet, az Angry Birds volt az első telepített androidos alkalmazásom, majd később az első letörölt androidos alkalmazásom is. Azt azonban hozzátenném, hogy a malacok főszereplésével készült Bad Piggies nagyszerű játék és őszintén sajnálom, hogy nem az terjedt el ennyire.

Volt nekünk egy Rio crossoverünk, majd egy önálló iparággá nőtt Angry Birds - Star Wars keresztezés. Most pedig itt van az újabb kihagyhatatlan lehetőség, az Angry birds Transformers. Ez a verzió azonban nem Angry Birds és csak valahol nagyon távolról emlékeztet Transformersre.

 

Nincs tehát csúzli sem röppálya kiszámítás. Van viszont helyettük egy oldalnézetből látható futópálya és egy madárarcú robot, ami megállás nélkül rohan rajta. A megszokott malacos építmények és a tulajdonosaik a háttérből figyelnek és lőnek ránk, nekünk pedig viszonozni kell a tüzet a megfelelő helyen történő tapogatással. A taktikai elem abban merül ki, hogy az épületek adott szerkezeti elemét (pl. az alapját vagy a bennük elhelyezett TNT dobozt) rongálva azok hamarabb romba dönthetőek, időt és életet spórolva ezzel.

Előfordul, hogy egy építmény éppen a főszereplőre dőlne, vagy valami egyéb dolog veszélyeztetné az életét, ekkor egy gombnyomással átváltozhatunk járművé és magasabb sebességre kapcsolva elmenekülhetünk a veszély elől. Csodás.

Ítélkezni nem szeretnék fölötte, mert ahogy azt már föntebb is kifejtettem, nem tudok pártatlan maradni. Szerintem ezzel, hogy teljesen új játékmenetet kapott a sorozat a crossover miatt, gyakorlatilag mindkét rajongótáborral kitoltak. Aki Angry Birdsre vágyik, az maximum a robotok arcában kaphatja meg, a Transformers rajongók pedig nem hiszem, hogy ne találnának ennél minőségibb és szórakoztatóbb darabot. Az akciófigurák egyébként már készen vannak.

Mindenesetre ilyen is van, és érdekes, hogy van. Almások már most nekieshetnek, androidosoknak még a hónap végéig várniuk kell. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr646805141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása