Kártyajátékok a környezettudatosságért II.
2014. október 26. írta: PixelDrake

Kártyajátékok a környezettudatosságért II.

Folytatjuk tegnapi posztunkat a természetvédelemre nevelő kártyajátékokkal. A színtisztán oktató jellegű Clean Energy Empire-rel ellentétben az Outer Earth inkább a játék vonalat erősíti, némi ironikus felhanggal a környezetszennyezés és a környezetünk tudatos pusztítása ellen. Szerencsére ez már sokkal közelibb projekt és az EU-n belül is kiszállítják a vásárlóknak.

A távoli jövőben járunk, ahol az emberiséget az a szerencse érte, hogy még a teljes kipusztulása előtt felfedezte az univerzum lakható bolygóit és a technológiát, amivel el is értheti azokat viszonylag rövid idő alatt. A bolygók közti utazás annyira egyszerűvé és gyorssá vált, hogy külön iparággá nőtte ki magát, melyben cégek versenyeznek egymással, egész planétákat értékesítve a gazdagoknak.

A játékosoknak az építkezéshez először is bolygókat kell vásárolniuk, amire licitálni kell a készlethez mellékelt "evezőkkel". Ha többen is érdeklődnek egy égitest iránt, akkor a legtöbbet ígérő játékos veheti birtokba; ha senki, akkor a következő körben újra lehet licitálni rá, de akkor már egy kicsit értékesebbé válik. Az árverés után kezdődhet meg az infrastruktúra kiépítése, jópofa "csöves" rendszerrel. A játékosok minden körben építhetnek a bolygóra, amíg a csőszerkezet engedi, minden egyes plusz elemmel drágítva azt, amikor majd eladásra kerül. Közben persze fejleszthetik magát a vállalatot is, további előnyökhöz jutva a játékban.

Ígéretes darabnak tűnik az Outer Earth. Amiben fejlődnie kell, az a grafika, a kártyák ugyanis elég egyszerűek még. Előnye, hogy a játékidő rugalmas, lehet választani 20-30 perces, illetve közel egy órás módok közül is.

outerearth.jpg

Ez a játék tehát nem oktató anyag és sehol nem esik benne szó arról, hogy "ne szemetelj" vagy "kapcsold le a villanyt". Helyette maga a körítés az, ami felhívhatja a figyelmet a bolygónk sorsára: nekünk valószínűleg nem fog megadatni, hogy elérjünk egy másik bolygót, ha a mienket már lakhatatlanná tettük. Ha viszont mégis, akkor még mindig megvan az esélye, hogy az emberi gyarlóság a nagyvonalúan megadott második esélyt is egyszerű árucikké változtatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr786830187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása