Lehet-e még ennél is cikibb a Ubisoft?
2014. december 18. írta: PixelDrake

Lehet-e még ennél is cikibb a Ubisoft?

A Ubisoft nagyon közel áll hozzá, hogy a nemrég megjelent Assassin's Creed: Unity legyen a jelenlegi generáció Mesterlövésze. Eddig ugye három patch jelent meg hozzá, melyek közül a legutóbbi háromszáz javítást tartalmazott.

Háromszázat.

3*100.

3*10^2.

Háromszázat.

Tehát képesek voltak az elvileg élvonalba tartozó fejlesztők úgy kiadni egy játékot, hogy több, mint háromszáz hiba volt benne. Ezt a mai napig nem tudom megérteni. Bizonyos programok már csak a méretükből adódóan sem tartalmazhatnak ennyi hibát, itt meg gyakorlatilag nincsen olyan pont, amit ne rontottak volna el. A lebegő fogsortól kezdve a végigjátszást lehetetlenné tevő random fagyásokig van itt minden.

Mi történt pontosan? Egyszer csak rárúgták a fejlesztőkre az ajtót, hogy MOST mindenki mentse el a munkáját, lehet lefordítani és kiírni? Vagy véletlenül egy pre-pre-pre-pre-pre-pre alpha verizót sikerül kiadniuk? Egy a lehetséges népszerűségtől megrészegült garázsfejlesztő még csak elkövethet hasonló hibát, de az Ubisofttól azért ez egy kicsit sok. Nem voltak itt tesztelők? Ha voltak, még most is a cégnél dolgoznak? Vagy tényleg úgy gondolta mindenki, hogy ez így jó lesz és a játék nem lesz közröhej tárgya?

Sajnos az lett, a cég pedig kénytelen volt néhány ingyenes DLC-vel (amik persze a játékkal együtt jelentek meg) menteni, ami menthető, közben pedig őrült sebességgel fejleszteni a patch-eket, hogy néhány dühös vásárló ne várja meg őket a parkolóházban.

Erre kijön a negyedik patch (meglepően gyorsan követve a harmadikat), ami - dobpergés - negyven gigásra sikeredett Xbox One-on. Ez még a Dead Rising 3 tizenhárom gigás szörnyetegét is felülmúlja, de szerintem bőven voltak olyanok, akiknek nem tűnt fel a fájl irreálisan nagy mérete és gond nélkül nekikezdtek a letöltésnek. Pedig volt gond, a patch mérete csak 6,7 giga lett volna, de valamiért mégis 40 gigának látszott. Csak Xbox One tulajoknak és csak akkor, ha letöltötték korábban a harmadik patch-et.

Nem lesz még elég a marhaságokból? A Unitiy már így is beírta magát a történelemkönyvekbe, nem kell rátenni még egy lapáttal. Amikor fiatalabb voltam, mindenki ócsárolta az Ubit az olyan merényletekért, mint a Playmobil, de én hittem benne, hogy aki két Raymant is le tud tenni az asztalra, az előbb utóbb csak észreveszi magát.

Ez meg is történt, de sajnos úgy tűnik, hogy megint elindultak lefelé a lejtőn. Sajnálom az Assassin's Creed sorozatot, hogy a Call of Duty futószalagon gyártott sorsára jutott. A Black Flag igenis zseniális darab, még akkor is, ha a harmadik rész mellékvágányából született.

És akkor a UPlayről még nem is beszéltem...

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr186993203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása