Évszakok, Enchanted Kingdom - Valaki olvas a gondolataimban?
2014. december 22. írta: PixelDrake

Évszakok, Enchanted Kingdom - Valaki olvas a gondolataimban?

Az előző poszt után szerintem nem kell ragoznom, hogy mennyire odavagyok az Évszakokért. A grafika gyönyörű, a kártyák mind kiegyensúlyozottak, a játékmenet kellően pörgős... az egyik kedvenc játékom, na. Szerencsére nem csak én vagyok így ezzel, úgyhogy miután rongyosra játszottuk az alapcsomag 2*50 kártyáját, indultunk is a boltba a kiegészítőért, ami az Enchanted Kingdom, vagyis az Elvarázsolt Királyság címet viseli. A kiegészítő legnagyobb hátránya, hogy még nem jelent meg magyarul, a játék viszont túl jó ahhoz, hogy megvárjuk a fordítást (ami nem is biztos, hogy jön).

A csomagban ötven új kártyát és számos kinyomkodnivalót találunk, vegyük is gyorsan át mindet. Először is, a Varázslatok könyve kapott egy kis karton kiegészítőt, amit a karakterlapunkhoz csatolhatunk, így a tízre növekedett energiakészletünket nem kell két helyen tárolni. Kapunk bónusz energiakorongokat, és néhány többszínű lapkát is (amiket magunk között csak s.gglyuknak neveztünk el a nem túl szerencsés kinézetük miatt), amik az ideiglenesen lecsökkent energiakészletet jelzik. Ezenkívül kinyomhatunk két Raven-tokent (ezekről majd később) és egy kezdőjátékos-jelölőt, ami a korábbi tapasztalataimból kiindulva nagyon hasznos segítség.

Ezeken kívül a kartonlapban találhatunk még 12 ability (vagy power) tokent, amik végre megoldják a rejtélyt, hogy miért is lyukas a karakterlap az Évszakokban. Nincs több álmatlan éjszaka, végre kiderül, hogy a lyukak az opcionálisan bevethető ability tokenek számára voltak fenntartva. Ezek a lapkák nagyjából a bónuszainkkal megegyező előnyt vagy hátrányt biztosítanak, a játék végén levonásért, vagy extra pontért. Bár arra figyeltek, hogy a lapka teteje lyukas legyen, hogy könnyen ki tudjuk pattintani a karakterlapból, a méretezésére már nem fordítottak túl sok figyelmet. Az ability token sajnos szorul, és az eltávolításakor megvan rá az esély, hogy az összes jelzőnk elmozdul valahová, ami sok bosszúságra adhat okot. Tanácsos ezért alapból nem is pattintani bele a karakterlapba.

A kiegészítő másik nagy újítása az Enchantment névre keresztelt játékmód lapok, amik kissé megbolondítják az alapjátékot. Olyan extrákra érdemes itt számítani, amik háziszabályok kiötlésekor biztosan eszébe jutottak egy-két embernek. Például három helyett négy kártyát készíthet be mindenki a könyvtárába, vagy kilenc helyett tizennyolc lapból válogathatunk.

Ennyi lett volna maga a tényleges - és opcionálisan használható - újdonság, a lényeg persze az új lapokon van, ami pontosan olyanra sikeredtek, mint amit vártam tőlük. Sokat beszéltünk róla, hogy hiányzik egy olyan lap, ami a kidobott kártyák között keresgél, vagy a húzópaklival variál és tessék, most megkaptuk őket, méghozzá igen szép számban. Akad olyan is, ami a bónuszainkon "gyógyít", energiát ment meg a bedarálástól és több lehetőségünk van végre belepiszkálni az ellenfelek lapjaiba is.

Persze az új lapok igazi sztárja nem valamelyik varázstárgy, hanem a saját tokent is kapott Raven, a Bitorló, aki képes lemásolni ellenfelünk egy varázstárgyát, fenekestül felforgatva ezzel a gondosan kialakított stratégiáinkat.

Szép és jó lett tehát az Évszakok első kiegészítője. Szerencsére nincs meg benne a kiegészítőkre jellemző elszállás valamilyen túlerős lap formájában. Hiányosságnak egyedül a rosszul méretezett ability tokeneket tudnám felhozni, valamint azt, hogy bár az eredeti dobozzal a készítők gondoltak a kiegészítőkre, azzal már nem számoltak, hogy valaki esetleg kártyvédőkbe csúztatja majd a lapokat. Így most még elférünk egy dobozban, de a második kiegészítő érkezésekor már mindenképpen két részre kell majd szakadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr186993687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Zehetmayer 2015.07.13. 13:04:55

Köszi, most kattantunk rá az Évszakokra, jó tudni, mit kell majd megvennem hozzá. ;)

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2015.07.14. 11:31:19

@Gabor Zehetmayer: Remek választás! :) Ajánlom hozzá mindkét kiegészítőt, illetve, ha nagyon elszántak vagytok, a Crystal Titan promó lapot is. Azzal aztán tényleg pattanásig feszülnek az idegek egy játék alatt.

Gabor Zehetmayer 2015.07.14. 11:32:18

@PixelDrake: A családi béke érdekében azt kihagyom, de köszönöm a tippet. ;)
süti beállítások módosítása