Karácsonyi hekkerroham a nagyobb jóért
2014. december 27. írta: PixelDrake

Karácsonyi hekkerroham a nagyobb jóért

A történet gondolom mindenki előtt ismert: karácsonykor a Lizard Squad névre hallgató csoport megbénította az Xbox Live és a PSN hálózatokat, milliókat elvágva a karácsonyi on-line játék lehetőségétől. A csapat most végre kiállt a nyilvánosság elé és megindokolta, hogy miért is látta szükségesnek millió ember szórakozását tönkretenni. Persze ettől senkinek nem lesz jobb, de legalább az indokokkal tisztában leszünk.

Az indok tehát - amint az kiderül egy Lizard Squad tag nyilatkozatából - az volt, hogy szerettek volna rámutatni, hogy mekkora inkompetens majmok ülnek a Microsoftnál a gépek előtt. A nyilatkozatot kiadó tag, Cleary szerint ő meg tudta volna előzni a támadásokat, ha ott dolgozna és szabad kezet, valamint megfelelő anyagi támogatást kapott volna a cégtől. Már csak azért is, mert a támadást hetekkel korábban bejelentették a csapat tagjai. Szerintük elfogadhatatlan az, hogy emberek fizetnek ezért a szolgáltatásért, közben a két nagy óriás semmit sem tesz azért, hogy az zavartalanul és biztonságosan működjön. Ezért inkább pár napra tönkretették.

Ez tehát a hivatalos verzió. Az én véleményem az, hogy (bár nyilván nem volt egyszerű véghezvinni) ez a támadás sem több szimpla figyelemfelkeltésnél. Nem tudom, hogy hányan tagjai a Lizard Squadnak, de Cleary nyilatkozatából világosan látszik, hogy örülne egy jó állásnak a Microsoftnál (meg némi pénznek).

Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen mértékű tudással rendelkező embereknek ne lenne jó állása. Ezért az indok lehet még a szimpla, rosszindulatú erőfitogtatás. Tönkreteszem sokezer ember szórakozását, közben jól szórakozok és a végén elmondom, hogy én tettem, mert megtehetem. Remek.

Álláskeresés tehát vagy csak trollkodás, abban egészen biztos vagyok, hogy nem az önzetlen jó szándék vezérelte (és vezéreli) a Lizard Squadot, még akkor sem ha minden lapnak egyenként ezt nyilatkozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr317014323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása