Gamer hírek 12.
2018. október 25. írta: PixelDrake

Gamer hírek 12.

A játék, aminek az a címe, hogy Dungeon WC 

Megfogadtam, hogy nem írok egy sort sem erről a baromságról, de aztán mégis kikívánkozott belőlem. Szóval van egy játék Kickstarteren, ami azt az eddig hanyagolt - de alapvetően érdekes - kérdést boncolgatja, hogy a dungeonokat rutinszerűen felprédáló kalandozók vajon mikor és hova vonulnak el vécézni. Ebben a világban minden kazamatában van külön mellékhelyiség, csak éppen nagyon nehéz megtalálni az útvesztő sötétjében.

A játék maga kooperatív és valósidejű. Kb. Aranyásók jelleggel kell összekötni a slozit a kiindulóponttal, közben pedig szörnyekkel harcolni és az asztal körül rohangálni - vagyis csupa olyan dolgot csinálni, amitől tovább telik az idő. Az ötlettel az a baj - amellett, hogy a mechanika nem túl acélos -, hogy borzalmasan erőltetetten próbál meg vicces lenni. Mindenhol vécépapírok meg vécés utalások (az kezd, aki a legutoljára volt vécén), kínos mennyiségben. Persze, én is South Parkon nőttem fel, de ez a fajta toaletthumor már rég nem annyira szórakoztató.

Egyébként lehet hozzá plüss, WC-szörny alakú tárolót is rendelni...

A kolosszus árnyékában

A nemzetközi csoportokban jó régóta pedzegetik a Skulk Hollow megjelenését. A játék érdekessége egyrészt, hogy csodaszép. Másrészt, hogy az igényes minik helyett igényes meeple-ökkel próbál meg érvényesülni és ennek megfelelően az ára is valamennyivel a megszokott kickstarteres szint alatt mozog.

A Skulk Hollow világában rókaemberek éldegélnek békésen a varázserdőben és várják a legendás Őrzők felébredését. Ez egy nap meg is történt, ám az Őrzők nem azok a kedves segítő szellemek voltak, akikről a régi történetek szóltak. Gigászi szörnyetegek keltek életre az erődben, akik tombolva pusztítottak el mindent, amit a rókák felépítettek. Így hát a rókák üdvözlőlapok helyett íjakat készítettek és a fogadó bizottságnak szánt csoport elindult, hogy újra álomba rugdossa az Őrzőket - lehetőleg végleg.

Ezt egy kétfős, aszimmetrikus, kártyavezérelt játékban élhetjük át. A rókák célja, hogy a számbeli fölényüket kihasználva megmásszák a kolosszust és szisztematikusan megfosszák a fegyvereitől. Míg az utóbbi a termetét kihasználva igyekszik lerázni magáról őket és agyontaposni a vezetőjüket - vagy mindenki mást. A játék egyszerre két táblán zajlik: az erdőben, ahol az Őrző kergeti a rókákat és magának az Őrzőnek a testén, amit a kis lények próbálnak megmászni. 

Mindezt postával együtt kb. 14 ezer forintért, sok-sok szörnnyel, újrajátszhatósággal és stretch goallal.

 

Kiegészítőt kap a Sagrada

Ráadásul rögtön hármat is. A kiegészítőket az épülő bazilika három homlokzata, a Születés, a Szenvedés és a Feltámadás inspirálta. Sajnos egyelőre csak annyit tudunk róluk, hogy mindegyik kompatibilis lesz az öt-hatfős kiegészítővel és, hogy tavasszal lesz kapható az első.

passion.jpg

Kisegérkék, színpadra!

Pontosabban vászonra! A DreamWorks ugyanis jó eséllyel filmre viszi a Plaid Hat rágcsálós kalandját. A rendező a Szarvakért felelős Alexandra Aja lesz, a forgatókönyvet pedig azzal David Leslie Johnsonnal közösen írják majd, aki a Démonok között második részén és az Aquamanen is dolgozott.

miceandmystics.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr314318207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása