Jön a Halálos iramban társasjáték?
2015. május 01. írta: PixelDrake

Jön a Halálos iramban társasjáték?

Úgy néz ki, ezt is megértük. Ha minden vágyad a bicepszvillantó Vin Diesel bőrébe bújni, amint lehetetlenné tuningolt verdájával felhasítja az aktuális nagyváros aszfaltját, ráadásul mindezt a te nappalid asztalán, akkor vágyad most beteljesülni látszik. Azért csak látszik, mert bár a hozzá tartozó Kickstarter kampány már összeszedte a szükséges pénzt, mégis úgy néz ki, hogy az egész csak egy vicc.

Először is: Halálos iramban társasjáték. Halálos iramban társasjáték. Halálo... oké, biztosan van létjogosultsága. Biztosan van olyan társasjáték kedvelő réteg, akik rajonganak a film mind a hét részéért, de nem hinném, hogy lennének annyian, hogy képesek legyenek fedezni egy ekkora projektet. Meg egyébként is, milyen mechanikát képzelnél el egy ilyen játékhoz?

 

Hát persze, hogy versenyzőset! A játékban mindent karton tokenek jelképeznek, így a bárhova helyezhető start-, és célvonalakat is. Az autók mozgatásához a játékosok sebességkártyákat játszanak ki, majd az azokról leolvasott mennyiségű mezőt lépik előre. Ha azonban valami miatt nem tudják lemozogni a teljes sebességüket, büntetést kapnak a következő körre. A versenyek között fejleszthető a kocsi mindenféle bónusszal, ami gyorsabb mozgást/nagyobb mobilitást tesz lehetővé.

Rendben, játékötletünk tehát van. Grafikai megvalósítás hozzá sajnos nincs. Még a tábla és a kártyák képei is rendereltek csak, sehol egy fotó legalább a prototípusról. Ráadásul az illusztrációk helyett szürke foltokat láthatunk mindenhol (mivel nem hagyták jóvá a filmből kivágott képeket kickstarteres használatra...), csupán egy-két gyenge minőségű filmes fotó színesíti a szabálykönyvet.

Ami viszont tényleg kiveri a biztosítékot, az az, hogy a kampány célja kereken 100 (azaz száz) dollár volt. Ez nagyjából 27 ezer forint. Értem én, hogy ez sok pénz, de manapság egy darab drágább társasjáték kerül ennyibe, nem egy teljes széria legyártása. Egy új projekt beindításához általában milliós tételek szoktak repkedni. Ezt az összeget zsebből ki lehet fizetni. A játékot magát 29 dollárért árulják. Mennyit terveztek akkor legyártani belőle, hármat? És azt is az otthoni tintasugaras nyomtatóval? Vagy az igazából tízezer akart lenni, csak elírták a számot?

Rendben, rosszmájú szakasz véget ért. Szerepel BoardGameGeeken is, ráadásul sokan várják. Jön a Halálos iramban társasjáték és mindenki örül neki. Kíváncsi vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr247418650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása