Ivós játék
2015. május 31. írta: PixelDrake

Ivós játék

Ha máshol nem, hát középiskolában mindenki találkozott már az Alkoholi, vagy a Részegedj okosan! nevű csodákkal, ha máshogy nem, legalább említés szintjén. Ez a két játék gyakorlatilag a sárga földig részegedés kulturáltnak álcázott formája akart lenni, társasjáték köntösbe bújtatva.

A szabályok összefoglalva: dobj a kockával, lépj a bábúval és hajtsd végre az adott mező utasításait. Utasításból egyféle szerepel minden mezőn: IGYÁL! Ezek a játékok amúgy ingyenesen letölthetőek a netről (mondjuk itt és itt), de manapság úgy 7 ezer forint körül árulják is őket a hipermarketek társasjáték osztályán (hogy aztán a kedves játékosok újra találkozhassanak a helyi kórház detoxikáló osztályán).

Persze az ilyesmi hamar unalmassá válik, ezért élelmes gémerek kifejlesztették a drinking dice-t, amivel bármilyen játék ivós játékká változtatható, ami hat oldalú kockát használ. A trükk az, hogy az itt látható nyolc oldalú testekkel kell dobni. Csakúgy, mint a normál kockán, a hat számos oldal itt is megtalálható, két oldalon viszont egy-egy pohár ikon szerepel, ami azt jelenti, hogy itt lépés helyett inni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr397505672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.05.31. 21:04:39

Van egyszerűbb módszer is: mind a hat oldalra poharas matricát kell ragasztani...

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2015.06.01. 11:04:46

@Online Távmunkás: Esetleg hozni egy új szabályt:
-Aki egytől ötig dob, az iszik.
-Aki hatost dob, az újra dobhat.
süti beállítások módosítása