Újrahúzzák az Elfenlandot
2015. július 09. írta: PixelDrake

Újrahúzzák az Elfenlandot

Az Elfenland kifejezetten érdekes-, és érdekes történetű játék. 1998-ban megnyerte az év játéka címet Németországban, majd kis híján 2014-ben Magyarországon is. Bár ez utóbbi címet elvitte az orra elől a Kis Herceg, igen szép teljesítmény lett volna a megjelenése után tizenhat évvel díjat nyernie (a magyar jelölés oka egyébként az, hogy ennyivel később jelent meg belőle a hazai verzió).

Játékmenetét tekintve egy fantasy köntösbe bújtatott útkeresős játék. Ha egy matematikus szigorú szemével nézzük, akkor egy gráf csúcsait kell benne érintenünk, megtalálva köztük a rendelkezésre álló közlekedési eszközökkel (vaddisznó, sárkány, stb.) a lehető legrövidebb utat. Ha egy átlagemberével, akkor egy kellemes, nem túl összetett családi játékot látunk, ami azért gamer körökben nem biztos, hogy osztatlan sikert arat.

Így tizensok év után az Elfenland is megérett az újrakiadásra. Az új doboz a régihez hasonló, de annál sokkal modernebb külsőt kap majd, és a cím is Elfenroadsra módosul. A doboz tartalmazni fogja az eredeti játékot, egy sokkal szebb térképpel, valamint a később kiadott Elfengold kiegészítőt is. Ez utóbbi, nevéhez hűen, a pénzt viszi bele a játékba, különbözőképpen jutalmazva a játékosokat bizonyos városok meglátogatásáért.

Aki hajlandó ismét beruházni a játékra, az ezenkívül kap még egy térképet, amit Elfensea-nek neveztek el és lényegében az alapjátékkal egyezik meg, csak a hegyvölgyes vidék helyett a tengeren játszódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr497613754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása