Fedezd föl a benned rejlő zenészt!
2015. július 21. írta: PixelDrake

Fedezd föl a benned rejlő zenészt!

Oké, ez valójában nem játék lesz, legalábbis a szó szoros értemében. A Tonic inkább oktató anyag, ami a gamificationt, vagyis a játékos tanulást hívja segítségül, hogy elérje a célját.

A Tonic zenei készségfejlesztő, egészen pontosan a zenei improvizációs készséget fejlesztő játék. Előképzettséget nem igényel a tervezője szerint, bár én azért megkockáztatom, hogy a teljes körű élvezethez nem árt valamilyen hangszer ismerete...

A játék két részből áll. Először is jár hozzá három darab tizenkét oldalú kocka, amiken hangok vannak. Nemes egyszerűséggel dobni kell velük, majd az így kialakított hangsorból improvizálni egy kis dalocskát. Persze ez még kevés lenne ahhoz, hogy felpiszkálja a bennünk szunnyadó Mozartot/Slasht/Ray Charlest, ezért jönnnek képbe a kártyák. Ezek mindenféle absztrakt és kevésbé absztrakt feladatot tartalmaznak, mind azt a nem titkolt célt szolgálva, hogy beindítsák a zenei kreativitást.

Zenélj valamit a lerajzolt diagram alapján! Játssz le véletlenszerű hangokat lassan és meditálj közben! Képzelj egy nyári melegben olvadó csokifagyit és írj hozzá dallamot. Tegyél be egy filmet, a legfontosabb jeleneténél vedd le a hangot és zenélj alá!

Ilyen és ehhez hasonló feladatok várják azt, aki beruház a Tonicra. Persze nem kötelező egyedül játszani, több zenész könnyen partijátékot/jamsessiont csaphat belőle.

A Tonic amellett, hogy megkiksztarterelhető (elnézést a neologizmusért), virtuális formájában teljesen ingyenes. A kártyákat egyetlen peták bedobása nélkül letölthetjük a netről, a teljes, fizikai változat jelenleg 25 dollárba kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr527633596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása