Végre valami igazán ütős Kickstarter - Olvass, gamer!
2016. szeptember 05. írta: PixelDrake

Végre valami igazán ütős Kickstarter - Olvass, gamer!

Amíg gamer magazinokkal Dunát lehetne rekeszteni, addig lehangolóan kevés (nem nulla, kevés)  igazán minőségi könyv született eddig videójátékos témában. Igény pedig szerintem (legalábbis az én oldalamon biztosan) lenne arra, hogy ne csak a játékok alapján megírt nem minden esetben túl színvonalas regényekkel kelljen beérnünk.

A Third Edition könyvei híres játékok és kultikussá vált sorozatok történetét dolgozzák fel elképesztő részletességgel. Eredeti nyelven (vagyis franciául) eddig közel húsz kötet jelent meg, fordítás azonban még nem született. Ezen akarnak változtatni a Kickstarter kampányukkal, ahol százezer eurót szeretnének összeszedni. Ebből egyébként öt nap alatt sikerült is teljesíteni ötvenezret, szóval elég jók a kilátások.

Ha sikerül, akkor a három legnépszerűbb könyvet kiadják angolul is világszerte. Név szerint a Zelda sorozattal-, a Final Fantasy VII-tel és a Dark Souls szériával foglalkozó darabokat. A könyveket amúgy is igényes kemény borítóval adják ki, de aki valami igazán különlegeset szeretne, fizethet kicsit többet a limitált szériáért, vagy a fadobozban szállított példányokért. Ezer dollárért minden könyvet neked ajánlanak, ha pedig kicsengetsz majdnem másfél millió forintot, megkapod a srácok összes múlt-, jelen és jövőbeli könyvét.

Én két könyvre be is szálltam (FF VII kimarad). Ha tényleg olyan minőségű a munka, amit a kampány sejtet, akkor ez lehet a korszak egyik legfontosabb videójátékos irodalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr5111672978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása