Megvannak a Spiel des Jahres döntősök is
2017. május 23. írta: PixelDrake

Megvannak a Spiel des Jahres döntősök is

Na, a nagy nyerményezés meg évjátékázás közepette jól lemaradtunk az idei Spiel des Jahres döntősökről. Az újonnan érkezetteknek röviden: a SdJ a német év játéka díj, ami bár csak német nyelven kiadott játékokkal foglalkozik, világszerte nagy elismerést vívott ki magának. Sokan ezt a díjat hívják röviden "az év játékának", annak ellenére, hogy szinte minden országnak megvan a saját díja (néha több is). A SdJ főleg családi játékokkal foglalkozik, ezért gamer körökben elég vegyes a megítélése. 2011-től osztanak díjakat gamerjáték-, 2012-től pedig gyerekjáték kategóriában is. A díjról bővebben itt.

A SdJ egyébként arra is jó, hogy minden évben kicsit megingasson gamerségem létjogosultságában. Az itt látható listán ugyanis egy olyan tétel van, amivel már játszottam és jó, ha a harmadát ismerem a felsoroltaknak. A következő év ilyenkor azzal szokott telni, hogy pótolom a lemaradásomat.

A 2017-es jelöltek:

Az év játéka
Kingdomino
Magic Maze
Race to El Dorado


Az év gyerekjátéka
Captain Silver
The Mysterious Forest
Ice Cool

Az év összetett játéka
Exit: The Game
Raiders of the North Sea
Terraforming Mars

Ajánlott játékok
Deva-vu
Do de li do
Fabled Fruit
Klask
Shiftago
Temple of Terror
Wordslam
Captain Sonar
Big Book of Madness
Great Western Trail
The Grizzled
Outfoxed
Sleeping Queens
Little bird, great hunger
Glupschgeister
Kikeribumm
Kullerhexe

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr1712533925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása