Gamer hírek 14.
2018. november 20. írta: PixelDrake

Gamer hírek 14.

Bedőlt a Super Dungeon Explore Legends 

És jó eséllyel nem is fog felállni. A szépreményű, minikkel bőven megpakolt játék Kickstartere körül már régóta nem stimmelt valami. Folyamatos csúszások és ködösítések után egyszer csak leállt a kommunikáció és egy már csak a világleírás darabkáit küldözgették ki a támogatóknak. Aztán a GenCon után teljes csendbe borult az oldal. Kérdésekre nem válaszoltak, új update nem jelent meg.

Végül, a backerek sortüzet nyitottak a kiadó Ninja Divisionre a különböző panaszkezelő szerveken keresztül. Ennek az eredménye egy Google Drive-ra feldobott dokumentum lett, amiben a kiadó vonakodva beismeri, hogy a projektet bizony elb.szták. Az összetarhált 1,3 millió dollárnak már rég a fenekére néztek és szükségük lenne még nagyjából 750 ezerre, hogy be tudják fejezni, amit elkezdtek. 

Közben az Archon Studio, aki többek közt a Ninja Division figuráinak kiöntésével is foglalkozott, egy közleményt írt ki az egyik játékuk Kickstarter oldalára: minden Ninja Divison megrendelés gyártásával leállnak a kiadó fizetésképtelensége miatt.

Megoldásképpen Ninjáék eladásra kínálták a céget, azzal a feltétellel, hogy a vásárlónak be kell fejeznie a Super Dungeon Explore-t. Ha senki nem érdeklődne irántuk, akkor megpróbálnak keresni egy olyan gyártót, aki hajlandó nekik legyártani a játékot hitelre.

Feltörték a Delta Vision oldalát

A múlt héten többen is panaszkodtak arra, hogy a Delta Vision honlapja fura hibaüzeneteket dobált vagy megpróbálta átirányítani őket egy ismeretlen oldalra. Mint az a Facebook közleményükből kiderült, a kiadó weboldala is belekerült egy globális támadássorozat áldozatai közé. A honlap azóta elérhetetlenné vált, jelenleg is dolgoznak a javításán.

A kiadó hangsúlyozta, hogy a vásárlók bankkártya adatai nincsenek veszélyben, mivel azokat az oldal nem tárolja.

deltahack.jpg

Elszabadult az algoritmus

A Keyforge a Fantasy Flight Games következő nagy dobása (lenne), amivel új műfajt kíván teremteni. Ez lenne az "egyedi kártyajáték", ami annyit tesz, hogy a Keyforge nem TCG/CCG/LCG (nem lehet benne saját paklit építeni), mégis minden doboz egyedi összeállítást tartalmaz. Egy algoritmus állítja össze véletlenszerűen a lapokat és a karakterek neveit is, ez utóbbit egy több tízezer szót tartalmazó listáról kikapkodva.

Hát persze, hogy az egész elszállt!

Bár magukra a paklikra még nem érkezett panasz, a nevek néha egészen egyedi (és nem mindig szerencsés) irányba mozdultak el. Egész Reddit szál nyílt az olyan röhejes neveknek, mint "a politikán grimaszoló" vagy "a srác, aki tulajdonképpen lefejeli a mennyeket". Sajnos mellettük akadt egy két olyan is, ami már túlnyúlhat a ciki kategórián. Ilyen például "a rasszizmus gazdája".

Az FFG szerencsére jól kezelte a problémát. Az extrém nevű paklikat nem lehet regisztrálni a versenyeket bonyolító appba, viszont ha valaki hajlandó visszaküldeni őket a cégnek, kettő másikat kap cserébe.

keyforge_fail.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr1614373023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása