Gamer hírek 22.
2019. május 05. írta: PixelDrake

Gamer hírek 22.

Az utolsó éjszaka 

Nem lesz több Cthulhu Wars Kickstarter kampány a mostani után - legalábbis ezt állítja a játék megalkotója, Sandy Petersen. A most zajló kampány a démonszultánt, vagyis Azathoth-ot hozza be a Cthuhlu Wars amúgy is terebélyes univerzumába, jópár minifigura formájában. Petersen nem győzi hangsúlyozni, hogy a játék továbbra is elérhető lesz, csupán a közösségi finanszírozástól vonulnak vissza.

A szokásos alapjátékon és kiegészítőkön kívül még egy egyedi lehetőséget tartogat a kampány: 1800 dollárért öt támogató elutazhat Dallasba és segíthet Petersennek megalkotni a Cthulhu Wars következő kiegészítőjét.

A nagy western pereskedés

Csinos kis per van kialakulóban a Nagy Western Utazás körül. A pocsékul lefordított című, marhakereskedős játék jogait a Stronghold games vásárolta meg még 2016-ban a német Eggertspiele-től. A szerződés szerint a jogokat 2018 végéig birtokolták és közben az Eggertspiele nem adhatta volna el azokat másnak.

A játék 2016 végén jelent meg és szépen el is fogyott a polcokról (a magyar kiadást is nehéz beszerezni jelenleg), úgyhogy tavaly nyáron a Stronghold elkezdte fontolgatni az újranyomás lehetőségét. Ekkor derült ki, hogy az Eggertspiele-t időközben felvásárolta a Plan B Games. Mivel a Plan B nem kötött semmilyen megállapodást a Strongholddal, ők maguk adták ki a játékot angol nyelven - változatlan formában, csak a Stronghold logója nélkül.

A dolog most ott tart, hogy a Stronghold szerint őket illették volna a játék újrakiadásának jogai (és a nyereség) az Eggertspiele-vel kötött szerződés miatt; a Plan B szerint viszont az őket illeti, az Eggertspiele felvásárlása miatt. A játék és soksok dollár sorsáról a bíróság dönt majd. 

nagywesternutazaskicsi.jpg

Olyan, mint te, csak kicsiben

Érdekes koncepción dolgozik a Minuteman Miniatures. A Miniature You névre keresztelt okostelefonos app segítségével befotózhatjuk az arcunkat és ráapplikálhatjuk azt egy előre bekészített testmintára. A képből és a testből a szoftver egy komplett játékfigurát generál, amit a cég szívesen ki is nyomtat nekünk. Így akár a családunkat is bevihetjük magunkkal kalandozni egy kazamatába, vagy a saját képünkre formált űrharcossal irthatunk idegeneket a Marson.

Sajnos az appot még nem fejezték be (májusra ígérték, de aztán júliusra csúsztatták), úgyhogy nem tudni, hogy mennyire működik a gyakorlatban. Az biztos, hogy egyelőre csak iOS-re fog megjelenni és - ismerve a 3D nyomtatást - nem lesz olcsó egy figurát elkészíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr514796292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Zehetmayer 2019.05.06. 11:16:35

GWT: Elfogyott a magyar kiadás (gondolom 1000 példány volt), a további sorsa pedig a fentiek miatt kétséges. A legutolsó infó az volt, h 1500 darabra kellene most leszerződni a reprinthez.
süti beállítások módosítása