Hatmillió dollárt hoz a konyhára a Munchkin
2014. szeptember 15. írta: PixelDrake

Hatmillió dollárt hoz a konyhára a Munchkin

A Steve Jackson Gamesnek nincsenek részvényesei akiknek el kellene számolnia, de ez nem tartja vissza a tulajdonost attól, hogy minden évben megírja nekik az éves pénzügyi jelentését. Panaszra továbbra sincsen oka: a cég bruttó éves bevétele 8,8 millió dollár körül mozog. 

A legtöbbet természetesen a Munchkin és annak különböző variációi hozták a konyhára (csak az alapjátékból 130 ezret adtak el). Az összes kiegészítővel együtt az eladások 75 százalékát tették ki, ami azért érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a kínálatban is nagyjából ilyen arányban találunk Munchkin termékeket.

A második helyen jócskán lemaradva a különböző kockajátékok állnak 7,6 százalékkal. Ebből kiemelt helyezést ért el a Zombie Dice, ami a negyedik legtöbb bevételt hozó-, és a második legtöbbet eladott termék volt 2013-ban. A maradékot a cég egyéb termékei teszik ki, úgy mint a GURPS és annak újrakiadásai. 

munchkin.jpg

A szekér tehát elég jól megy, a SJG hetedik éve folyamatosan dönti meg a bevételi rekordjait Ez még akkor is igaz, ha leszámítjuk az Ogre nevű kickstarteres projektet, amit a maga egymillió összekoldult dollárjával a tavalyi és az azelőtti évhez is hozzászámoltak.  Ez utóbbi volt egyébként Steve legelső játéka, melyben az Ogre nevű önműködő tank játszotta a főszerepet. Azóta több kiadást is megélt és állítólag folyamatosan kérték, hogy adja ki újra. Ezt ő közösségi finanszírozással oldotta meg, bár Steve úgy indult neki, hogy ha nem sikerül összekalapozni a pénzt rá, akkor is kiadja az Ogrét, csak saját zsebből finanszírozva.

MUNCHKIN-LOOT.jpg

Pozitívum, hogy négyszázezer dollárt fektettek abba, hogy az irodájuk tetejét napelemekkel szereljék fel. Ha minden jól megy, hét év alatt megtérül majd az ára. Állítólag alig fizetnek így az elektromosságért, erős napsütés esetén pedig még a szerkezet vissza is termeli az áramot a hálózatba. Texasban ez valóban jó befektetésnek tűnik.

A jövőbeni terveik ezek után egyértelműek: a Munchkin és a Zombie Dice továbbra is a boltok polcain lesz bármi áron. Ezt egészíti még ki az Ogre és a Car Wars nevű játék (ami szintén jól fogy), és persze rengeteg új Munchkin cím. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr266697785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása