Mit csinálnak egy videójátékban, amikor semmit nem csinálsz?
2014. október 05. írta: PixelDrake

Mit csinálnak egy videójátékban, amikor semmit nem csinálsz?

Szerintem senkinek nem kell bemutatnom a videójátékokban a "pause" gombot. Bár több fejlesztő is ellenezte anno a használatát - hiszen a vaó életben nincs ilyen -, kénytelenek belátni, hogy a játékos is ember és néha ennie, innia kell, neadjisten ki kell mennie WC-re vagy elkergetnie másokat a képernyő elől. Persze azt sem szeretné, hogy széttépjék a szörnyek, vagy lejárjon az ideje, amíg ő a folyóügyeit intézi.

Ha nincsen leállítva a játék, de mégsem nyúlunk semmihez, a program akkor is fut, csak nem lesz túl izgalmas a képernyő közepén vigyázállásban álló figura. Ennek ellensúlyozására találták ki az idle-animációkat, vagyis azokat a rövid képsorokat, amiket akkor végeznek a figurák, ha nem nyúlunk a kontrollerhez. Nyilván ez nincsen jelen minden játékban, hiszen mondjuk a Mortal Kombatban még azelőtt feldarabolnak egy mozdulatlanul álló karaktert, hogy az kettőt pisloghatna.

 

Az idle animáció a legtöbb esetben türelmetlen pillantás a játékos felé, ideges tappogás, néha a képernyő megkopogtatása. Van aki azonban ennél tovább lép és egészen kreatív animációkkal szórakoztatja a játékost, ha az nem hajlandó szórakoztatni magát. Mario például elalszik és álmában beszél, van aki almát rágcsál, van aki táncol. Ebben a kis kotakus gyűjteményben a készítő összegyűjtött egy csokor idle-animációt a tappogástól kezdve a "tökvakarásig".

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr766751807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása