Egy asztalnál egy barbárral
2015. január 16. írta: PixelDrake

Egy asztalnál egy barbárral

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy osztrák testépítő, aki szülei kegyetlen halálán feldühödve bosszút forral a rettenetes varázsló ellen. Miután a fogságból kiszabadulva beteljesíti tervét, úgy dönt, hogy Kalifornia kormányzója lesz, de előtte még visszautazik a múltba, hogy megvédjen egy nőt acéltestű gyilkosától.

Ezeknek a kalandoknak ha nem is mindegyikét, de legalább egy részét átélhetjük a Monolith új játékával, ami Conan, a barbár kalandjait dolgozza fel. A hozzá kapcsolódó Kickstarter projekt jelenleg félmillió dollárral tart a kitűzött nyolcvanezres cél fölött és még huszonöt nap hátravan belőle, tehát joggal beszélhetünk róla kijelentő mód, jövő időben.

A cég legújabb üzleti sikerében egy-négy játékos testesíti meg a jó erőit és vonul hadba az overlordnak nevezett játékos ellen, akinek szörnyek és csapdák egész tárháza áll rendelkezésére ahhoz, hogy megkeserítse a látszólagos túlerőben lévő többiek életét. 

A játék egy kétoldalú táblán játszódik majd, melyen a könyvek ismertebb helyszínei találhatjuk. Mindkét oldalhoz több küldetés is kapcsolódik majd, melyeket egyenként nagyjából egy óra lesz majd lejátszani (na persze...)  Amint az a videón is látszódik, itt bizony bőven el leszünk látva minifigurákkal. Csak ágyútöltelékből (kalóz, őr, stb) negyvenöt lesz a dobozban, ehhez jön még legalább tíz erősebb lény, öt nagy és egyedi szörnyeteg, valamint legalább négyféle egyedi hős. Kis szépséghiba, hogy Conant nem Schwarzeneggerről mintázták, de szerintem emiatt nem fogja sok ember a polcon hagyni a játékot.

conan_tarsasjatek.png

Ami nekem igazán szimpatikussá teszi a Conant az az overlord rendelkezésére álló kis tálca - avagy dashborad -, melyben nyomon tudja majd követni az eltelt körök számát, az általa irányított szörnyeket, illetve minden egyebet, amire a játék során szüksége lehet. Ez remek ötlet, több hasonló játékban kaptam már magamat azon, hogy nem tudtam nyomon követni a szörnyeim egészségi állapotát vagy a saját tokenjeim számát, a játékosok záporozó kérdéseiről már nem is beszélve. Akkor nagyon örültem volna egy ilyen hasznos kis eszköznek.

Jó játéknak ígérkezik tehát a Conan, még a mezei gamereknek is, a téma kedvelői pedig valószínűleg már meg is rendelték maguknak. Aki elsőként szeretne véres barbár-összecsapások részese lenni, itt rendelhet belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr37080555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása