Tizenhat éves a senior Pokémon világbajnok
2014. augusztus 19. írta: PixelDrake

Tizenhat éves a senior Pokémon világbajnok

Véget ért az idei Pokémon világbajnokság Washington DC-ben. Igen, a zsebszörnyek valahol még mindig olyan népszerűek, mint anno Magyarországon voltak néhány évig. Még mindig tartanak bajnokságokat, a bajnokságokhoz selejtezőket, a lelkes trénerek pedig hetente összeülnek kártyázni és elkölteni a szüleik (vagy jobb esetben saját maguk) pénzét boosterekre és ritka lapokra.

Washingtonban az 1999 óta futó kártyajáték és az aktuális NDS Pokémon X illetve Y verzióinak mesterei csaphattak össze három-három kategóriában, több, mint kétezer néző előtt. Mert nem eresztünk ám össze mindenkit mindenkivel: az esélyegyenlőség jegyében itt is korosztályok szerint vannak besorolva a versenyzők, mint bármelyik sportban. A junior divízió jelenti ugyebár a gyerekeket (U13), míg a ’senior’ kategória az 1998-2001 közöttieket. Igen, a seniorok itt a 13-16 évesek, a harmadik, 'masters' divízió pedig (ami sportban egyébként a 40 fölöttieket szokta jelölni) 17 éves kortól kezdődik.

Ugyanezen a washingtoni bajnokságon derült ki a Nintendo legújabb - és érthetetlenül sokáig halogatott - húzása. Véletlenül "kiszivárgott" ugyanis egy kép, amin valaki iPaden játszik Pokémon kártyajátékot. Az ebből felröppent pletykát pedig nem sokkal később meg is erősítette a Nintendo: valóban készül a Pokémon TCG iOS változata. Az eredeti digitalizált kártyajáték még 1999-ben jelent meg GameBoyra, az akkori lehetőségekhez hűen fix lapválasztékkal, valamint egy ajándék valódi kártyalappal a dobozban. Az iOS verzió állítólag kihasználja majd a modern technika adta lehetőségeket: le tudjuk majd fotózni a kártyáinkat és az ilyen módon digitalizált valódi paklink segítségével ereszthetjük egymásnak a szörnyecskéinket. Természetesen - és nyilván plusz pénzért - DLC keretein belül további kártyákkal tápolhatjuk majd magunkat.

pokemontcgipad.jpg

És akinek még mindig nem elég a zsebszörnyekből, a Kotaku pár hete közölt egy interjút a női UFC bajnokkal, Ronda Rouseyval (akit egyébként a most debütáló Expendables - A feláldozhatóak harmadik részében is láthatunk), aki saját bevallása szerint nagy Pokémon rajongó. Annyira, hogy régebben egy a témával foglalkozó fórumot is moderált. Kedvence egyébként Mew. Továbbá imád minden videójátékot.  Bővebben az angol nyelvű interjúban itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr46614779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása