Bongo! - Ugye te is szereted az állatokat?
2014. szeptember 05. írta: PixelDrake

Bongo! - Ugye te is szereted az állatokat?

Kedves hardocre játékosok, true gamerek, harci stratégiát, figurás szerepjátékot kedvelők! Kérlek, még ne töröljétek a blogot a kedvenceitek közül, hamarosan a ti igényeiteket is kielégítjük játékajánlókkal, nem is kevéssel. Türelmeteket előre is köszönjük.

Addig is egy újabb, akár gyerekekkel is játszható partijátékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, cuki állatkákkal és durva mindfuck effektussal. A Bongo! (nem keverendő össze a névrokon Bongo Kongóval) egyszerű kockadobálós gyorsasági játék. Egy szafarin vehetünk részt, ahol le kell vadásznunk a szavanna három népszerű lakóját: Rhinót az orrszarvút, Gnút, a gnút és Bongót, az antilopot. A vadászat tényét itt véres állattetemek helyett töltények jelzik, elvégre gyerekeknek is készült a játék.

 

bongokockajatek.jpg

 

Adott tehát két sárga kocka, rajtuk számok egytől háromig. Ha a kockák ugyanazt a számot mutatják, akkor az lesz a keresett szám, ha két különbözőt, akkor az, amelyik kimaradt. Ezek után kell megnézni az állatos kockákat (amiket a sárgákkal együtt dobunk) és megnevezni azt az állatot, amiből pont a keresett számú van. Ha több is megfelel a követelménynek, akkor a harmadikat (tehát azt amelyik nem felel meg). Ha egy sem, akkor semmit kell kiáltani. Az nyeri a kört, aki először mondja be a helyes megfejtést. Ekkor egy állatos zsetonnal gazdagodik a játékos. Ha mellényúlt, elveszít a korongok közül egyet.

Egyszerűnek hangzik, de a gyakorlatban abszolút nem az. Nem egyszerű néhány másodperc alatt kitalálni és ki is mondani a helyes megfejtést, főleg úgy, hogy közben szinte hallani lehet a játékostársaink agyának kattogását. Az izgalomnak és a sokszoros csavarnak köszönhetően viszonylag hamar el lehet jutni arra a szintre, hogy a Rúú! és Brignó! kulcsszavak kezdjenek el repkedni, tovább fokozva a hangulatot.

Negatívumok nincsenek, ez a játék az, ami. Partijátéknak kiváló, gamereknek inkább mást mutassatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr66658511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása