Ez történik, ha a Minecraft jó(?) kezekbe kerül
2014. szeptember 07. írta: PixelDrake

Ez történik, ha a Minecraft jó(?) kezekbe kerül

A Minecraftban az a jó, hogy kihozza az emberből a rejtett kreativitást. Nem vagyok nagy rajongó, de amikor először ültem le játszani a tabletes verzióval és pakoltam le néhány kockát, egyszer csak azon kaptam magam, hogy már egy kétemeletes ház tetejét építem, lépcsővel, erkéllyel és menekülőutakkal, ha a zombik valahogy mégis betörnének az amúgy jól védett épületbe. Az ásás felfedezésével pedig hamarosan készült a pinceszint és az új menekülőalagút is...

hdd.png

Persze ez csak a jéghegy csúcsa. Egy igazai rajongó nem elégszik meg holmi pixelrajzokkal. Valós épületeket - vagy éppen egész Westerost - modelleznek le, nyilván némi szoftveres segítséggel.

Az új szint pedig már valami egészen bizarr: működő winchester a játékon belül. Ezek a grandiózus építmények 1kbyte majd később 4kbyte adatot tudnak tárolni fáklyák és világító kövek segítségével. Ezen a linken egy gif szépen elmagyarázza, hogy hogyan is működnek ezek a gépek. A következő szint bizonyára már működő komputerek készítése, amiken Minecraftot lehet játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr876626403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tobal 2014.09.07. 13:30:32

Működő 8 bites processzort már építettek, ha jól tudom ez volt az első: www.youtube.com/watch?v=yxAmphwLPDY

A videó 2010-es.
süti beállítások módosítása