Építs magadnak teljesen egyedi labirintust
2014. szeptember 19. írta: PixelDrake

Építs magadnak teljesen egyedi labirintust

Odalent, Doom, Myth és minden egyéb figurás kalandjáték. Mindben megvan az a tulajdonság, hogy egy idő után az alapkészlet unalmassá válik és hiába minden igyekezet, senki nem akar újból sárkányt ölni velünk. Ha már minden kalandot lejátszottunk az alapkönyvből, ideje kicsit bebikázni a kreativitásunkat (és másokét is)  és alkotni a háztartásban fellelhető eszközökből valami igazán egyedit. 

Egy könyvből lehet kőfal, egy húsostál lehet domb a mező közepén, egy ping-pong labda pedig az óriási sziklagolyó, ami éppen arra készül, hogy eltiporja a kalandozókat.  Persze ha szeretnénk villogni a többiek előtt (mint például DnD-ben ezzel a cuccal), nem árt valami dizájnosabb dologgal előállni.

 

Ebben segít a Happy Seppuku és az ő Kickstarter üdvöskéje. Ezzel a készlettel ugyanis a jól ismert kisüthető gyurmából bármilyen fakezű kalandmester (még én is) profi labirintust gyárthat magának. Ajtók, padlólapok, tereptárgyak, mindenhez van sablon, ami csak egy kazamatában előfordulhat. Ráadásul Seppukuék gondoltak a sci-fi kedvelőkre is űrhajós - erősen Doomra hajazó szettel.

Nincs más dolgunk, mint beletömködni a színtelen gyurmát a rácsba, végigmenni rajta a kiválasztott sablonnal és kisütni, majd festeni őket. Hasonlóképpen működnek az ajtók, csapdák és kincsesládák is. A videót elnézve a sütés veszi el az egészből a legtöbb időt, ráadásul a folyamat még szórakoztató is.

Számításaik szerint az ő eszközeikkel egy komplett dungeont elkészíteni alig másfél óra és körülbelül hatvan dollárba kerül, míg egy hasonló műanyag vagy karton labirintust készen megvenni legalább 300 dollár, nem is beszélve arról, hogy ez utóbbi biztos nem lesz egyedi darab.

A projekt már biztosan finanszírozzák, aki szeretne bekerülni az előrendelők közé, még két hétig megteheti itt. Ha elég pénz gyűlik össze készül majd bányás és dzsungeles készlet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr36706923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása