Az ultimate retro élmény, ami nem is kell
2014. szeptember 24. írta: PixelDrake

Az ultimate retro élmény, ami nem is kell

Sosem hittem volna, hogy már harminc éves kor alatt el fog érni a retro mánia és elkezdem majd gyűjteni gyerekkorom konzoljait és azokat a játékokat, amik akkor meghatározóak voltak nekem vagy éppen a világnak. Mega Drive, Game Boy és szinte minden, ami ma már csak vicces pacákat képes a képernyőre rajzolni valami hallgathatatlan prüntyögéssel kísérve.

Szerencsére ezek a konzolok még nehezebben mentek tönkre, mint a mai társaik, ezért egy alapos tisztogatás és egy kikapcs-bekapcs-fújás-törlés-kikapcs-kábeligazítás-bekapcs-kazettaigazítás sorozat után jó eséllyel működőképes állapotba hoz bármilyen padlásszökevényt. 

Ennek elkerülésére találták fel a RetroN 5 konzolt, ami elméleltben a retro játéosok mekkája. Az univerzális konzol, ami egyszerre képes NES, SNES, Genesis, Mega Drive, Famicom, Super Famicom, Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance játékokat futtatni. Mindezt ráadásul HDMI kimenettel és wireless irányítóval. Rendelitek-e meg máris?

 The-RetroN-5.jpg

Ami egem illet, én biztosan nem. Ennek pedig prózai oka van. A RetroN 5 szerintem pont az igazi retro feelinget öli ki a játékokból. Persze a kazetta, ami beleteszünk eredeti, de a konzol egyáltalán nem az. Nem zúg, nem kell nyomkodni, nem az igazi. Ráadásul a vezeték nélküli kontrollerként kínált valami már képről nézve is annyira ronda és kényelmetlen, hogy az első Xbox joy sírva könyöröghetne neki az ergonómiai tökéletlenség receptjéért.

Ez az a konzol, amit a jó szándék szült, de önmagában totális melléfogás. Aki csak ki akar próbálni néhány régi játékot, de nem akar rá nagyobb összeget áldozni, az inkább emulátort fog letölteni, és nem fogja a lakásába engedni ezt a szürke főzőlapot.

Aki pedig megszállott retro rajongó, az egészen biztosan nem fog ilyen félmegoldásokkal foglalkozni. Inkább feltúrja az Ebayt egy jó vételért, hiszen a lényeg az, hogy ott legyen a retro konzol az ő polcán.

Porosan, kattogva, kicsit sárgán. Pont ahogy lennie kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr186722865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása