Az ötféle ember aki verekedős játékokkal játszik
2014. november 12. írta: PixelDrake

Az ötféle ember aki verekedős játékokkal játszik

Játszottál már verekedős játékkal? Mortal Kombat? Street Fighter? Smash Brothers? Injustice? És ültettél már le elé mást is? Mondjuk olyat, aki még életében nem játszott ilyet? Ha igen, akkor nyilván nem lesz újdonság neked ez a lista azokról a taktikákról, amiket a... khm... kezdőbbek szeretnek bevetni annak reményében, hogy kijátsszák a rendszert.

1. Az egybites - A,A,A,A,A,A,A,A,A,A,A,A...... az ilyen játékos kinéz magának egy szimpatikus gombot a kontrolleren (általában a legszebb színűt) és azt kezdi el nyomkodni valamilyen szisztéma szerint. Vagy ritmusra, vagy folyamatosan, vagy összevissza. Ennek az eredménye az lesz, hogy a karaktere egy mozdulatot fog végezni megállás nélkül a képernyő egy adott pontján, jobban emlékeztetve egy gyakorlóra állított gépi ellenfélre, mint emberi játékosra. Ha véletlenül irányt is találna a gomb mellé nyomni, akkor elképzelhető, hogy összehoz valamilyen speciális mozgást. Ebben az esetben spammer lesz belőle (lásd a harmadik pontot).

Taktika ellene: Ugorj hátra és lődd le valamivel. Ha a játékban nincsen lövés, akkor csak figyeld meg a ritmust, amiben nyomkodja a kedvenc gombját és a szünet alatt szúrj be egy-két kombót. Vagy ugord át és rúgd hátba.

2. A káosz mestere - X,védekezés,Y,le,fel,X,jobbra,X,A,B,X+Y... az ilyen játékos valahonnan hallotta, hogy a verekedős játékokban bizonyos gombkombinációk látványos dolgokat vihetnek véghez. Ezért úgy döntött, hogy kipróbálja az összeset. Folyamatosan forgatja a kart, vagy nyomkodja az iránynyilakat, közben pedig teljesen véletlenszerű sorrendben üti a gombokat. Az eredmény pontosan az, amit ő akart - és amit mi kevésbé akarunk. Speciális mozgások garmadája, totálisan kiszámíthatatlan káosz, össze-vissza ugráló, guggoló, levegőt csapkodó karakter.

Taktika ellene: Szólj neki, hogyha folyamatosan egy irányba forgatja a kart, akkor egy idő után ki fog esni a kontrollerből és akkor csavarhúzóval kell visszatenni. Ne aggódj, el fogja hinni...

3. Spammer - le,előre,X,le,előre,X,le,előre,X,le,előre,X... az ilyen játékos vagy a move listből, vagy a többiektől valahogyan talált magának egy speciális mozgást és jobb ötlet híjján azt ismételgeti. Folyamatosan. Megállás nélkül. Csak azt. Mindig csak azt. A támadások pedig folyamatosan jönnek és jönnek, mint a postaládádba a spam. Ha ráállt a keze, akkor még akár sikeres is lehet a készületlen harcossal szemben - a saját legnagyobb megelégedésére.

Taktika ellene: Ha a játék jól ki van egyensúlyozva, akkor alapból nem tolerálja az ilyen viselkedést és minden mozdulatnak van egy gyenge pontja, amit ki lehet használni. Tapasztalt játékosként ez nem okozhat neked gondot. Ha mégis sikerült kiskaput találnia, akkor alkalmazd az egybitesnél leírtakat.

4. A teknős - védekezés... az ilyen játékos megtalálta a védekezés gombot a kontrolleren és nyomva tartja azt. Semmi támadás, semmi mozgás, ő most a saját hite szerint sebezhetetlen és nem kíván ezen változtatni. Ha kifejezetten taktikus - és a játék engedi - akkor a védekezést guggolással együtt nyomja, hogy még nehezebb legyen eltalálni.

Taktika ellene: Sétálj oda hozzá és üss neki be párat a védekezésen keresztül is - a legtöbb játék még ilyenkor is beenged valamennyi sebzést, hogy a teknős-taktika ne lehessen jövedelmező. Ha van a játékban, akkor használhatsz védhetetlen támadást is, hogy kicsit megrendítsd, nem fogja megakadályozni. Majd ugorj hátra és várj, amíg a küzdelemből már csak öt másodperc lesz hátra (nem fog utánad jönni) és ekkor hívd fel a figyelmét arra, hogy akkor is ő veszít, ha lejár az idő. Szerencsés esetben ez pont a mondat végén következik be, színpadias hatást elérve. Vigyázat! A taktika alkalmazása után a káosz mesterévé (lásd a második pontot) válik!

5. A taktikus - ???... HAZUDIK A ROHADÉK! Persze, hogy csak bekamuzta, hogy még soha nem játszott ezzel a játékkal. Fejből vág minden mozgást, tudja a kombókat és még védekezni is hajlandó. Te meg jól felültél neki és azt hitted, hogy könnyű menet lesz...

Taktika ellene: Sajnos ezúttal kénytelen leszel játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr876868467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása