Hol játssz a nyáron? #2
2015. június 04. írta: PixelDrake

Hol játssz a nyáron? #2

Sajnos a jó dolgok mesze vannak és drágák. Na jó, legalábbis a nagy részük. Mindez fakadhat abból is, hogy a jó dolgok nagy része Amerikában terem, ahol még ugyan olcsón be lehet őket szerezni, ráadásul ingyenes kiszállítással, de mire ideérnek Európába, már drágák lesznek. Ez a társasjátékokra hatványozottan igaz.

Még inkább a társasjátékos rendezvényekre. A Gen Cont szerintem nem kell bemutatni senkinek. Ha mégis, akkor íme egy kis összefoglaló róla: 

A Gen Con Észak-Amerika egyik legnagyobb éves társasjátékos rendezvénye, melyet 1968-ban indított útjára a D&D játékok egyik megteremtője, Gary Gygax és melyben helyet kapnak a kártyajátékok, szerepjátékok és a videójátékok is. 2014-ben összesen 56.614-en váltottak rá jegyet és összesen 50 millió dollár bevételt hozott tavaly Indiana államnak, ahol tizenkét éve kerül megrendezésre.

Jelenleg Indianában rendezik meg, de az állam botrányos törvénykezése miatt esélyes, hogy jövőre már máshol tartják meg az egyik legrangosabb gamer találkozót (erről bővebben itt).

Aki eljut az Gen Conra, az több, mint háromszáz kiállító portékáját tekintheti meg (ha nem hiszed, itt egy térkép), miközben folyamatosan pörögnek az előadások, játékok a színpadon. A négynapos bérlet ára elővételben nyolcvan dollár (kb. 22 ezer forint), míg a helyszínen 90-et kérnek érte. Ezzel szemben a napi jegy több, mint a fele, 45 dollár, érdemes tehát négy napra kimenni.

Érdekesség, hogy a szórólaposztóktól a játékmesteri segédekig rengeteg önkéntest keresnek, akik mind ingyen bérletet, pólót és VIP pihenőszobát kapnak, ráadásul garantáltan bérelt helyük lesz két általuk választott eseményre. Aki vállalja, hogy egész nap dolgozik nekik, annak emellé még a szállását is fizetik.

Ha kedvet kaptál hozzá, akkor július harmincadikáig foglalj magadnak szállást és repülőjegyet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr167505588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása