Gamer hírek 21.
2019. április 17. írta: PixelDrake

Gamer hírek 21.

 Ha megölsz egy istent, annak következményei lesznek... 

...mondta Kratos, majd letépte Héliosz fejét, hogy azzal világítson a sötétben. Miután már nem maradt kibelezhető istenség a görög pantheonban, Kratos észak felé indult, hogy a skandináv mitológia lényeit darálhassa bele az ikeás húsgolyóba és közben elhozzon jó pár év játéka címet.

Ezen a ponton érezte úgy a CMON, hogy be kell kapcsolódnia az eseményekbe egy társasjátékkal. Mivel északi mitológiás, figurás játékuk már van (Blood Rage-nek hívják), ezért egy konszolidáltabb (és remélhetőleg pénztárcabarátabb) kártyajátékkal fognak előrukkolni. 

A nem túl beszédes trailer és előzetes csak annyit mond el, hogy egy legfeljebb négyen játszható kooperatív játékot kapunk, ahol a játékosoknak együtt kell megakadályozniuk a Ragnarok eljövetelét. Ehhez küldetéseket kell teljesíteniük és folyamatosan fejleszteniük az egyedi hőspaklijukat. Mindez minifigurák - és Kickstarter kampány - nélkül történik majd, valamikor 2019 őszén.

Időzavar

Az Anachrony a Mindclash Games legsikeresebb játéka. Jelenleg a BGG ötvenkettedik helyén csücsül, ami egyben a legsikeresebb magyar játékok közé is emeli. Amúgy sem volt túl egyszerű szabálya, de a srácok most elérkezettnek látták az időt, hogy még egyet csavarjanak az idő fonalán. A Fractures of Time az első nagydobozos kiegészítő lesz és még tovább bővíti az időutazásból fakadó lehetőségeket. A játékosok kihasználhatják a címszereplő izééé... időrepedéseket?... és egy lehelyezett munkást többször is felhasználhatnak. Ennek azonban ára van: ha túl sokat szórakoznak az idővel, akkor glitchek (ezt inkább meg sem próbálom lefordítani) jelennek meg a bázisukon, komoly károkat okozva.

A kiegészítő mellé Infinity Box néven megvásárolható lesz minden eddig megjelent Anachronyval kapcsolatos dolog, igen baráti, 150 dolláros áron.

"Mert nincs ma más, csak vérszívás..."

Vampire: the Masquarade (magyarul ugye Vámpír: A Maszkabál) témájú társasjátékot ad ki a White Wolf. A Heritage nevű kártyajátékot pontosan hétszáz év lesz végigjátszani... helyesebben hétszáz év eseményeit játszhatjuk végig benne huszonegy játékalkalom alatt. A cél természetesen a vámpíréknál már megszokott, minél nagyobb befolyás szerzése a családunkon, azaz a klántagjainkon keresztül.

A leendő vámpírok előre bevédőzött kártyákon érkeznek. Amikor valamelyikük átlép az élőhalott létbe, a kártyáját meg kell fordítani tokjában. Így jelenik meg a kissé sápadtabb formája és jönnek elő a különleges képességei, amiket még matricákkal fejleszthetünk tovább. Igen, a matricákból jól sejted, a V:tMH legacy játék lesz, sok ragasztgatással és borítéknyitogatással. Szerencsére lesz hagyományos módja is, tehát a végén nem kell kidobni az egész játékot.

A projekt videóját most nem ágyazom be, mert szörnyű lett. Inkább olvassátok el a részleteket itt.

Odamegyek, berúgom az ajtót és megírom a szakdolgozatomat

Jól tudják a Dungeonology tervezői, hogy szörnycsapkodós dungeon crawlerekkel már tele van a padlás és a pince is, úgyhogy vagy játékmenetben vagy tematikában illik legalább egy kicsit egyedit villantani. Ebben a játékban nem legyakni kell a szörnyeket, hanem megfigyelni őket a természetes élőhelyükön és jegyzeteket készíteni, hogy minél jobb szakdolgozat születhessen belőlük. Sajnos a szörnyek nem feltétlenül viszonozzák ezt a békés közeledést és a szaktársak sem éppen segítőkészek. 

A komponensek kimondottan magas minőséget képviselnek: extra vastag kartonlapok, tárcsák és csúszásgátló, mélyített táblák gondoskodnak az exkluzív élményről a kötelező minifigurák mellett. A Dungeonology a műfajához méltó mennyiségű kiegészítővel érkezik és még a hírhedt sötét nagyúr, Rigor Mortis is tiszteletét teszi benne.

A szintén nem túl acélos videó helyett inkább olvassátok át a projekt oldalát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr2314770284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása