Gamer hírek 23.
2019. május 22. írta: PixelDrake

Gamer hírek 23.

Porból lettünk... 

Emlékeztek, hogy régen az Alkonyat előretörésével még a csapból is vér folyt? Sorra jelentek meg az ilyen-olyan vámpíros történetek minden korosztály számára, még az óvodásoknak is. Aztán az emberek ráuntak a denevérekre, akik ezért átadták a helyüket élőhalott kollégáiknak, a zombiknak. Vagy a zombik után jöttek divatba a vámpírok? Kicsit nehéz már sorrendbe állítani...

Akárhogy is történt, az Ashes to Ashes annak a korszaknak akar emléket állítani, amikor a vámpírok még nem iskolába jártak, hanem vért szívtak és nem csillogtak a napon, hanem elporladtak. A minikkel tűzdelt játékban emberek és vámpírok kergetnek egy földalatti labirintusban egy szerencsétlen kislányt - aki állítólag magában hordozza a vámpírizmus ellenszerét. Külseje ellenére nem a szokásos csapkodós-kockás játékról van szó. Az Ashes to Ashes lényege az útvesztő vonalának manipulálása: a játékosok a saját karaktereiket a kislány közelébe terelhetik, az ellenfél katonáit pedig remélhetőleg csapdákba.

Érdekesség, hogy a játék egy add-on segítségével keresztezhető a csapat előző játékával, a mágneses The Facelessel. Még három napotok van lecsapni rá, ne várjatok sokat!

Ready player one

Nem tudtad, pedig neked is erre van szükséged. Hölgyeim és Uraim, van szerencsém bemutatni a hiánypótló Space Invaders társasjátékot!

A negyven éves klasszikus egy egyszerű pakliépítős játék formájában született újjá. A játékosok (micsoda meglepetés) a földi erőket alakítják és a céljuk, hogy végezzenek a támadó űrlényekkel a kezükben tartott lapok segítségével. Ha ez sikerül, akkor az űrlények kártyái beépülnek a paklijukba, valamilyen erősebb lap formájában, hogy így még több pixeles gonosszal tudjanak végezni.

A kampány annyira erősen épít a nosztalgiafaktorra, hogy a fő húzóerejének a kilencszáz dolláros, limitált kiadású diorámát tekinti, ami az eredeti kabinet, LED-ekkel kirakott, villogó másolata, az oldalán Tomohiro Nishikado (a Space Invaders megteremtője) aláírásával. Persze ez csak egy opció, akit az eredeti játék érdekel, harminc dollárért viheti...

Ha esetleg nem tudnád, mi az a Space Invaders, itt kipróbálhatod böngészőből.

Az ígéret földjén...

A Skytear annyira sablonos kickstarteres játék, hogy eredetileg nem is akartam szót vesztegetni rá. Színes térképen csapkodják egymást a fantasy figurák kártya alapú harcrendszerrel egy erősen és nagyon hangsúlyosan MOBA stílusú játékban (miért hiszik azt a kiadók, hogy ez a kifejezés fogja bevonzani az embereket?). A doboz szokás szerint rogyásig van rakva minikkel és ez csak fokozódni fog, ahogy közeledünk a stretch goalok felé.

Amiért érdekes lehet a Skytear, az az, hogy az első példányokat karácsony előttre ígérik. Mármint idén karácsony előttre. Vagyis úgy gondolják, hogy a projekt júniusi zárása után az egész gyártási és szállítási folyamatot képesek lesznek hat hónap alatt lezavarni. Ez egy elsőprojektes csapattól - látva, hogy a tapasztalt óriáscégek mennyi idő alatt hoznak létre hasonló kaliberű termékeket - nagyon bátor vállalás. Nem szeretnék azzal a közhellyel élni, hogy erre befizetek, mert ez sajnos nem igaz. Helyénvalóbb inkább a hiszem, ha látom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr9714843414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása