Gamer hírek 28.
2019. szeptember 26. írta: PixelDrake

Gamer hírek 28.

Magic Mars 

Úgy néz ki, a társasjátékok új Cthulhuja a Mars lesz. A gyorsasági-kapkodós fantasy, a Magic Maze új verziója, a Magic Maze on Mars a vörös bolygón fog játszódni, amit - micsoda meglepetés - éppen kolonizálni készül az emberiség. Mielőtt azonban megvetnék a lábukat, előreküldtek pár robotot, hogy készítsék elő nekik a terepet. Ezek a robotok lesznek majd a játékosok, akiknek nyersanyagokat kell termelniük, épületeket kell felhúzniuk és végül el is kell szállásolniuk az érkező telepeseket. 

Mindezt az alapjátékhoz hasonlóan teljes némaságba burkolózva és egyetlen homokórányi idő alatt kell megtenniük. Az új játék annyiban lesz megengedőbb, hogy már nem csak azt jelezhetjük valakinek egy token segítségével, hogy jó lenne, ha csinálna már valamit, hanem a jelölő táblára lehelyezésével azt is megmutathatjuk neki, hogy mit kellene csinálnia.

Az új Magic Maze természetesen Essenben lesz először elérhető.

magicmazeonmars.png

Áll a bál a Kickstarternél 

Bonyolult botrány bontakozott ki a Kikckstarter körül. Annyira, hogy számos projektgazda és online újság bojkottal fenyegetőzik, ha a cég nem lép valamit, méghozzá sürgősen.

Az egész abból indult ki, hogy miután a Kickstarter illetékes csapata zöld utat adott egy szatirikus képregény projektjének, ami Always Punch Nazis (Mindig üsd a nácikat) névre hallgatott, a vezetőség önkényesen mégis letiltotta azt. Emiatt az egész cég elégedetlenkedni kezdett, amit a vezetőség azzal próbált meg elfojtani, hogy elbocsájtásokkal fenyegetőzött. A dolgozókban ekkor merült fel a szakszervezet gondolata.

Az ilyen nagy techcégeknél jellemzően nincsen szakszervezet és általában nem is támogatják a létrejöttét.

Bár március óta szó van róla, ez sosem valósult meg, viszont állandó téma a dolgozók között. A vezetőség viszont állítólag mindent megtesz, hogy a téma minél hamarabb lekerüljön a napirendről. A managerek levelet kaptak, amiben megtiltották nekik, hogy részt vegyenek a szakszervezet megvalósításában. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy két dolgozót pár nap különbséggel kirúgtak a cégtől, méghozzá tőlük szokatlan gyorsasággal. A kettejük közös pontja, hogy mindketten kulcsszerepet játszottak a készülő szakszervezetben.

A Kickstarter természetesen tagad és azt állítja, hogy a két embertől teljesítményproblémák miatt váltak meg. Arra viszont már nem tudott választ adni, hogy ha baj volt a munkájukkal, akkor miért nem mentek végig az ilyenkor szokásos - és a cégnél egyébként elég hosszadalmas - folyamaton: figyelmeztetések, beszélgetések és fejlődési terv írása szokta megelőzni elbocsájtást. Azt is kiemelték továbbá, hogy mióta téma a szakszervezet a cégnél, tizennégy olyan dolgozó is fizetésemelést kapott, akik aktívan támogatják annak létrejöttét.

A helyzetnek egyelőre nincs megoldása. A média bojkottal fenyegetőzik, a kirúgott dolgozók viszont egyelőre azt kérik, hogy az emberek ne a projektgazdákat büntessék azzal, hogy elpártolnak a közösségi finanszírozástól.

UPDATE: A Kickstarter kiadott egy közleményt, melyen tagadják, hogy a két dolgozót a szakszervezet miatt rúgták volna ki. Nem egy szakszervezet létrehozását tartják a legjobb megoldásnak a fennálló problémáikra, de ha a munkások többsége mellette szavaz, nem fognak akadályt gördíteni elé.

tq0sfld-kickstarter-logo-green.png

 

Együtt a szájszag ellen

A Mint Works jópofa kis worker placement volt apró, zsebben elférő dobozban - és nagyon baráti áron. A könnyen rágónak nézhető játék azóta megélt egy folytatást is Mint Delivery címmel. Most a harmadik, Mint Cooperative című részére gyűjtenek pénzt a fejlesztők, ahol a játékosok ezúttal egymást segítve küzdhetnek a rossz szájszag szörnyei ellen. Ehhez kockadobásokkal és gondos akcióválasztással fent kell tartaniuk Rágóváros frissességét, amíg a szörny kifárad.

A Mint Cooperative előnye, hogy szó szerint zsebben is elfér, tíz doboz rágó árából kijön és pár perc alatt megtanulható. Ha érdekel siess, mert már csak egy heted van beszállni a kampányba!

*Igen, tudom, hogy a mint valójában a mentolos cukorkákat takarja, de nálunk a rágózás elterjedtebb, ezrét bátorkodtam élni a szabad fordítás eszközével.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr9715164088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása