A telefonunk a legfőbb ellenség
2014. augusztus 12. írta: PixelDrake

A telefonunk a legfőbb ellenség

Szerencsére egyre nagyobb divat a népszerű számítógépes játékokból társasjátékot kiadni. Az, hogy az eredmény végül egy újabb gyűjtői kiadás lesz, nulla ötlettel (pl. Warcraft Monopoly) vagy valami tokenek és kártyák közé erőszakolt, agyonbonyolított marhaság (ide inkább nem írok példát) vagy egy önállóan is élvezhető, hangulatos alkotás (pl. Game of Thrones) sajnos változó és nagyon örülünk, ha az utóbbi eredmény születik.

A most készülő X-Com társasjáték az UFOgyilkolás kedvelőinek tartogat majd izgalmas perceket. A szabályokat nem részletezném , egyelőre annyit lehet tudni, hogy lesznek kártyák, jelzők, fázisok (micsoda meglepetés), a játékosok pedig négy szerep közül választhatnak, eltérő képességekkel és feladatkörrel. A cél kideríteni az űrlények tervét, majd sikeresen megállítani azt, mielőtt a bázis (és vele együtt a bolygó) lézerfegyverek martalékává válik.

XCOM.jpg

Az igazi csavar azonban itt következik, ugyanis az űrlényeket nem „plan-token” vagy „alien-kocka” fogja mozgatni, hanem egy valódi szoftver! Pontosabban egy okostelefonos app, ami a beállított nehézségi fokozattól függően ötféle tervből választ majd és lép az idegenek helyett, valamint egy oktató videóval is segít a szabályok gyorsabb megértésében. Ráadásul folyamatosan méri a hátralévő időt, a játék ugyanis valós időben fog zajlani.

Ezek alapján nagyon ígéretesnek tűnik az X-Com, sosem láttam még olyat, hogy egy app ne csak kiegészítőként (Munchkin) vagy komplett játékként (Elder Sign) szolgáljon, hanem egy társas szerves részeként. Meglátjuk, működik-e a gyakorlatban is. Addig is készítsük a pénztárcánkat az $59.59-ös (14 ezres) árkategóriára és a Fantasy Flight minőségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr256594993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása