Magyar társas tarol a Kickstarteren
2014. augusztus 11. írta: PixelDrake

Magyar társas tarol a Kickstarteren

Hidegháború, Martini, titkosügynökök és a pusztulástól pár gombnyomásra álló világ. Ezek a magyar fejlesztésű [redacted] főbb ismertetőjegyei, valamit az, hogy több, mint kilencmillió forintot sikerült összeszednie a Kickstarteren. Mivel a gyűjtés még tíz napig tart, minden esélye megvan rá, hogy átlépje a tízmilliós határt.

A [redacted] táblái kinézetre a Mansions of Madnessre emlékeztetnek, a játékmenet viszont a Bang!-re és a Battlestar Galacticára fog hasonlítani. A hidegháború alatt egy elképzelt nagykövetségen ügynökök egy maroknyi csoportja próbál meg ellopni egy fontos dokumentumot egy fogadás alatt. Az akció annyira titkos, hogy nemhogy az ellenfelét, még a partnerét sem ismerheti senki. Érdemes tehát hamar rájönni, hogy ki lehet a szövetségesünk, és meglépni a helyszínről, nehogy véletlenül a rossz ember késeljen meg, miközben a dokumentummal a kezünkben a helikopterleszálló felé sietünk...

Ami a [redacted]-nél azonnal feltűnik (a címe egyébként a nyilvánosságra hozott titkos iratok feketével kitakart részére utal), az az, hogy az egész játék hihetetlenül stílusos. Gyönyörű, képregényes rajzok lesznek a kártyákon, a doboz is egyszerű, de sokat sejtető grafikát kap majd. A Kickstarter oldalon már letölthetőek a szabályok és megnézhetünk néhány előzetes kritikát a játékról. Jelenleg aki szeretné segíteni - pontosabban, mivel a kitűzött célt már négyszeresen elérték: megvenni a készülő játékot, jelenleg hatvan dollárért teheti meg még tíz napig. A Kickstarteren megszokott add-onok most nem elérhetőek. A támogatók olcsóbban szerezhetik meg a játékot, a kifejezetten nagylelkűek pedig személyre szabott példányt kapnak, melyben saját maguk szerepelhetnek a kártyákon. Kiegészítő is lesz a [redacted]-hez, melyben bonyolultabb és hosszabb játékmenetet ígérnek az alkotók.

Rendívül ígéretes darabnak ígérkezik a [redacted], természetesen figyelemmel kísérjük majd a sorsát. Akit szintén érdekel a projekt, az Origón elolvashat egy interjút a készítőkkel, Vincze Mihállyal, Turczi Dáviddal és Nimmerfroh Katalinnal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr976595661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása