Gamer hírek 24.
2019. június 03. írta: PixelDrake

Gamer hírek 24.

Kuruzslók vitték a díjat 

Kihirdették a Magyar Társasjátékdíj győztesét. Idén először száz fölé kúszott a nevezések száma: összesen 133 játékból kellett válogatni a zsűrinek. Ebből 17-et választottak ki többszöri kipróbálásra, végül pedig négy játék jutott be a "döntőbe". A Luxort, a Sárkánypalotát és a kötelező Azult maga mögé utasítva az idei díjat a Kuruzslók Quedlinburgban nyerte el. A zsűri értékelése szerint "a hozzávalók zsákból történő véletlenszerű kihúzása és a felrobbanás lehetőségének állandó feszültsége egyedi és izgalmas hangulatot kölcsönöz a játéknak."

A különdíjat a Photosyntesisnek osztották ki, mert fölhívja a figyelmet a környezetszennyezésre, illetve azért, mert "nehézsége, összetettsége, szabályrendszere alapján is még besorolható a családi társasjáték kategóriába".

img_20181217_165925.jpg

Könyvekből játékba 

Társasjáték készül Stephen King kultikus horrorregényéből, az Azból - természetesen az új film képi világával. Az IT: Evil Below maximum hét fővel játszható kooperatív játék lesz, melyben a játékosoknak Pennywise-t kell majd megállítaniuk egyedi képességek, kártyák és kockák segítségével. Közben figyelni kell egymásra is, mert ha csak egy szereplő is elbukik, rögtön vége a játéknak.

Ha valakit érdekel, akkor készül a könyvből Monopoly és Cluedo verzió is...

Közben Agatha Christie sem kerülheti el, hogy a műveiből játék szülessen. Sajnos egyelőre csak annyit tudni róla, hogy a Death on Cards a nevével ellentétben nem az egyik legjobb A.C. regényt, a Nyílt kártyákkalt dolgozza fel. Egyszerű, családi játék lesz, set collection mechanikával és rejtett szereppel. A játékosok célja, hogy leleplezzék a köztük rejtőző gyilkost.

it-ac.png

Egy igazán rázós ügy

Újraindulhatott a Papillon Kickstarter kampánya, bár a hír igazából ott kezdődik, hogy korábban felfüggesztették azt. Nem is olyan rég a Kickstarter úgy döntött, hogy komolyabban veszi a saját játékszabályait és most már jóval több projektet lő le, mint annak idején. Az egyértelmű eseteken kívül (szerzői jog sértés, csalás, stb.) azt sem nézik jó szemmel, ha valaki több projektet futtat egyszerre, vagy újat kezd, mielőtt az előzőt teljesítené. Jó kérdés, hogy akkor a CMON hogyan lebegtethet hat projektet egyszerre a levegőben mindenféle gond nélkül. Nos, úgy tűnik, hogy a KS inkább a szabályok szellemiségét tartatja be, mintsem a betűjét.

A Papillon és a mögötte álló Kolossal Games esetében több dolog is rossz irányba mutatott. Többször is csúsztak korábban, de ez KS esetében még nem olyan nagy baj. Viszont jelenleg hét befejezetlen projektjük is van, melyekből kettőt már le kellett volna szállítaniuk. No, így indították el a Papillont. Ráadásul közben a játékot feltöltő Ian Birdsall ugyanazzal a felhasználónévvel indított két másik projektet a Maple Gamesnek is. Ez már bőven elég volt a Kickstarternek, hogy közbelépjen és lelője az összes kampányt áprilisban. A Kolossal Games nem hagyta annyiban a dolgot és nekiállt tárgyalni. Bár még mindig nem sikerült mindent kiszállítaniuk, tudták bizonyítani, hogy az előző projektjeik jó úton haladnak, így a lepkés társas újra elérhetővé vált.

Ja, a játék? A Papillon egy lapkalerakós-licitálós játék lesz, ahol a játékosoknak virágágyásokat kell telepíteniük, hogy azzal pillangókat édesgessenek magukhoz és a segítségükkel nektárt gyűjthessenek. Mindezt szép, térbeli virágmodellekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludens.blog.hu/api/trackback/id/tr9114877112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása